Novosti / Hrvatska

'pravila očito nisu ista za sve'

ZET-ovci koji su dobili otkaze jer su na godišnjem i bolovanju vozili za privatnike: 'Nama otkaz, a drugi rade na baušteli i njima ništa'

ZET-ovci koji su dobili otkaze jer su na godišnjem i bolovanju vozili za privatnike: 'Nama otkaz, a drugi rade na baušteli i njima ništa'
Goran Stanzl/PIXSELL

Tvrde kako je veći problem za putnike tehnička neispravnost autobusa

"Nije istina da bi putnici bili ugroženi jer smo navodno iz vožnji u fušu za privatnike nakon nekoliko sati dolazili na posao i onda vozili ZET-ove autobuse", kaže dio vozača autobusa koji su ovaj mjesec dobili otkaze jer su tijekom godišnjeg i bolovanja vozili za privatnike, pišu 24 sata.

Tvrde kako je veći problem za putnike tehnička neispravnost autobusa. Dodaju i da su problem za sigurnost putnika vozači koji u fušu rade građevinske radove, mahom za neposredne rukovoditelje, ta onda umorni dolaze na posao i tako voze. Priznaju kako su pogriješili jer su tijekom godišnjeg radili u fušu, a ZET im je plaćao godišnji, no misle da je otkaz predrastična kazna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rukovoditelji su nam otvoreno rekli da smo kažnjeni kao primjer drugima. No pravila očito nisu ista za sve", kažu bivši ZET-ovci navodeći kako su neki vozači, koji stalno voze u fušu, kažnjeni samo opomenom kao i neki koji su skršili autobus tijekom vožnje. Tvrde kako rukovoditelji pogona štite pojedince iako znaju da rade u fušu i da njih ne kažnjavaju.

POGLEDAJTE JOŠ:

>> ZET-ovci pokreću tužbe: 'Svatko od njih ima kredit, a nisu znali da ne smiju voziti za druge prijevoznike'

>> Čistka u ZET-u: otkazi vozačima jer su neki na bolovanju i godišnjem vozili za privatnike

"Dok sam postupak utvrđivanja činjenica ne završi, ne mogu otkrivati detalje o slučaju. Ono što mogu potvrditi jest da smo naišli na praksu zlouporabe institucije bolovanja", rekao je za 24 sata Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!