Ostani doma
Novosti / Hrvatska

protivno Ustavu

Udruga 'U ime obitelji' požalila se premijeru zbog Facebooka: 'Zabrana iskazivanja neslaganja s presudom generalu Praljku kršenje je zakona'

Kako tvrde iz Udruge, spomenutom cenzurom krši se hrvatske zakone kao i Ustav, koji u članku 38. zabranjuje cenzuru i jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli

Udruga 'U ime obitelji' uputila je dopis premijeru Andreju Plenkoviću, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću te ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću kojim ih poziva da u najkraćem mogućem roku osiguraju prekid cenzure koju u Hrvatskoj, kako tvrde, provodi društvena mreža Facebook, piše tportal.

"U ime obitelji posljednjih dana stižu prigovori brojnih intelektualaca, uglednika, medija, pravnih osoba i hrvatskih građana koji na ovoj društvenoj mreži izražavaju legitiman stav da je haaška presuda nepravedna te da nije utemeljena na činjenicama, što je i pozicija hrvatske Vlade i Sabora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Objave koje su predmet cenzure ne krše interna pravila ove društvene mreže kao što su zabrana govora mržnje, nasilja, golotinje, neovlaštene prodaje, itd.

Razlog cenzure leži u činjenici da se zadnjih dana preko ove društvene mreže intenzivno iznose povijesno-pravne činjenice o izrazito pozitivnoj ulozi koju su u ratu u BiH odigrali Republika Hrvatska i njezine Oružane snage, Hrvatska Republika Herceg-Bosna i Hrvatsko Vijeće Obrane, a onda i general-pukovnik Slobodan Praljak kao načelnik Glavnog Stožera HVO-a", stoji u dopisu udruge 'U ime obitelji'.

Kako tvrde iz Udruge, spomenutom cenzurom krši se hrvatske zakone kao i Ustav, koji u članku 38. zabranjuje cenzuru i jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli, piše tportal. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!