Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nije bilo ugodno

Tonči Blažević nakon sukoba: 'Kerum je izgubio živce. Vidjeli biste što bi bilo da je došao do mene'

Tonči Blažević nakon sukoba: 'Kerum je izgubio živce. Vidjeli biste što bi bilo da je došao do mene'
Ivo Cagalj/PIXSELL

'U jednom trenutku sam rekao jednu pogrdnu riječ koja nije bila u redu, ali na Kerumovih 25 riječi bila je jedna moja'

Vijećnik HSLS-a Tonči Blažević, koji se na današnjoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća verbalno sukobio s vijećnikom Hrvatske građanske stranke (HGS) Željkom Kerumom, ocijenio je da je Kerum izgubio živce iako mu nije rekao ništa spektakularno.

Blažević je izjavio novinarima da je samo rekao kako više neće govoriti o gradskim programima, "što će biti jako drago" Kerumovoj koaliciji. "To je uobičajena doskočica kakvih ima milijardu na sjednicama Gradskog vijeća, ali Kerum je na to izgubio živce", rekao je Blažević novinarima. Na pitanje je li Kerumu rekao kakvu pogrdnu riječ, Blažević je odgovorio potvrdno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U jednom trenutku sam rekao jednu pogrdnu riječ koja nije bila u redu, ali na Kerumovih 25 riječi bila je jedna moja. Svi smo mi Dalmatinci i temperamentni smo, ovo nije Švedska, ali trebamo težiti Švedskoj po uređenosti", rekao je i dodao kako mu nije bilo ugodno čuti Kerumove prijetnje.

"Ostao sam sjediti u stolici i čekao sam, pa što bude, a da je Kerum uspio doći do mene, tada biste vidjeli što bi bilo", rekao je Blažević.

Smatra kako je predsjednik splitskoga Gradskog vijeća Jure Šundov Kerumu trebao izreći opomenu, a na pitanje hoće li tužiti Keruma, Blažević je odgovorio: "Nisam je takva vrsta čovjeka."

Vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić, koji je poslije napustio sjednicu Gradskog vijeća, izjavio je novinarima kako je današnji izgred sramotan te da je predsjednik Gradskog vijeća Šundov "trebao izreći opomenu Kerumu" ili se makar ispričati zbog izgreda.  

"Ovo je postalo mjesto gdje se tolerira fizičko i verbalno nasilje i očito je kako ćemo i ubuduće biti svjedoci takvih situacija", ocijenio je. Odgovarajući na novinarsko pitanje Prkić je rekao je kako ne bi trebalo "trpjeti Kerumovo ponašanje" te da je njegovo ponašanje "trebalo davno sasjeći, a sada je vrijeme da se tome stane ukraj".

Pročitajte više:

>>Kerum napravio scenu, umalo se potukao s vijećnikom: 'Majmune glupi, nokautirat ću te'

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!