Novosti / Hrvatska

kraj poslovne ere

Dugogodišnji simbol moći i carstva obitelji Todorić, znak Agrokora, skinut s poslovnog tornja Cibona

I dok milijuni adventskih lampica i svjetlećih ukrasa svakim danom sve žešće obasjavaju nebo nad Zagrebom, jedan od najviših svjetlećih simbola koji je gotovo dva desetljaća simbolizirao moć i carstvo obitelji Todorić danas je ugašen i skinut

Iz Ciboninog tornja prije tjedan dana otišli su Agrokorovi zaposlenici, a danas i posljednje što je od Agrokora u tornju ostalo. 

Nakon pada Ivice Todorića, pao je i simbol poslovnog carstva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od 7 ujutro četiri alpinista su bila na zadatku. Do podne se pripremalo, a onda je krenulo skidanje prepoznatljivog znaka na vrhu Cibonina tornja - veliko crveno slovo. 

Sajlama se spuštao  znak težak 150 kg. Dulji više od četiri, a širok gotovo pet metara  Spuštao se gotovo sat vremena S visine od 88 metara. 

Poznato slovo od sada više ne krasi Cibonin toranj. Odlazi u povijest, odnosno u agrokorovu garažu kod tornja. 

Todorićeva uprava Agrokora bila je u Ciboni od siječnja 2000-te. Agrokor se s Trešnjevke preselio na Žitnjak prije tjedan dana, a izvanredni povjerenik Ramljak je upravu preopolovio a zgradu dao u prodaju. 

Prizori skidanja znaka mamili su poglede građana. 

"Mislim da je netko morao ranije voditi brigu o tome i ranije da se dešava". kaže Mirko iz Zagreba.

"Meni je žao uopće te situacije. Žao mi je svih tih ljudi koji su tolike godine radili za taj Agrokor. Ne svojom krivnjom su na neki način žrtve naše politike, ajmo to tako reći", dodaje njegov sugrađanin Joso.

Od prepoznatljivog znaka, sada je ostao samo trag. A što će ostati od nekad najmoćnijeg koncerna u ovom dijelu Europe, saznat ćemo kad završi postupak nagodbe s vjerovnicima.

 

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!