Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'nisam bio šokiran'

Hasanbegović u Direktu otkrio što će raditi u HNK-u i kako mu se svidjela predstava Olivera Frljića: 'Bilo mi je zanimljivo vidjeti me kako izgledam sa svinjskom glavom'

Zlatko Hasanbegović je jedan od glavnih protagonista nove hrvatske desnice, čovjek koji je u politiku došao s Tomislavom Karamarkom, ali s njim nije i otišao

Zlatko Hasanbegović bio je gost RTL Direkta.

Na pitanje kako to da je otišao na predstavu Olivera Frljića, Hasanbegović je rekao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ima tu možda elemenata i mazohizma, a ima i veze s  mojom urođenom znatiželjom. Morao sam doći pogledati", rekao je Hasanbegović.

U kontekstu predstave i onih koji su se tamo našli, Hasanbegović je spominjao "wannabe zvijezde i novu socijaldemokratsku haljinu s Burberry uzorkom Milanke Opačić"

"Bilo mi je zanimljivo vidjeti me kako izgledam sa svinjskom glavom, kako me pričešćuje s kokainom biskup Mile Bogović...", rekao je i dodao.

"Ja sam došao, pogledao i nisam bio šokiran", kazao je Hasanbegović.

Na pitanje o tome kako, eto, sada sjedi u počasnoj loži HNK-a Zagreba, rekao je.

"Spletom okolnosti moram biti u loži. U ložama nisam bio nikad u životu. Zanimljivo je gledati to ozračje uvijek istih lica te neše celebrity scene. Očigledno su preplaćeni na lože i na domjenak", kazao je.

O pojmu "kvaziljevičari" koje on sam stalno spominje, rekao je.

"To su klišeji koji su izgubili bilo kakvo značenje. Kad sam govorio o tome, govorio sam o salonskim kvaziljevičarima koji 24 sata na dan sjede na zagrebačkoj špici i ispijaju kave i troše novac od te "fašističke države" u kojoj žive", rekao je.

Za sebe kaže da se ne prepoznaje kao desničar.

"Ja sam čovjek širokih shvaćanja. Riječ sloboda obilježava moje političko djelovanje", kazao je.

O zagrebačkom HNK-u kaže.

"Sve što je dobro će se pozdraviti. HNK Zagreb je stožerna kulturna ustanova i kao takva mora imati podršku od države", istaknuo je.

O neprofitnim medijima.

"Ono što se naziva neprofitni mediji i što su parapolitičke i paraideološke platforme i one se ne mogu financirati iz državnog proračuna. Nema više toga da se novac dijeli političkim dekretom", kazao je.

Jako ste fokusirani na ideološko - kulturno - medijski prostor, ali to nije najvažnija stvar?

"Taj prostor je jako važna stvar, naša stranka je utemeljena na jasno orijentiranim vrijednostima i načelima iza kojih stojimo, ali to nisu jedina pitanja. Medije najviše zanima ovo, ali ja vas pitam zašto onda postoje toliki otpori stanovitim promjenama?"

"Do europarlamentarnih izbora je još mnogo vremena, ali svaka ozbiljna stranka mora sudjelovati na svim parlamentarnim izborima."

"Što se tiče predsjedničkih izbora, o tome ću pričati kad to dođe na dnevni red. Mi ćemo iznijeti svoje stajalište i naši birači će znati što činiti."

Cijeli intervju pogledajte u videu.
    

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!