Novosti / Hrvatska

Da su danas izbori...

Ekskluzivno istraživanje RTL-a: koga birači žele vidjeti na Pantovčaku i od kuda vuku najveću podršku?

Ekskluzivno istraživanje RTL-a: koga birači žele vidjeti na Pantovčaku i od kuda vuku najveću podršku?
Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sve je kritičnija prema Vladi kako se bliži kraj njezinog mandata. Pojavili su se i prvi suparnici pa je RTL provjerio kako imena koja se spominju kotiraju u javnosti

Da su danas izbori za predsjednika Republike najviše glasova dobila bi aktualna predsjednica koju podržava 43 i pol posto birača. To joj ne bi bilo dovoljno za pobjedu u prvom krugu pa bi morala u drugi krug s drugim po popularnosti među biračima - Zoranom Milanovićem. Za njega bi glasalo 22 posto birača. Treći je Vilbor Sinčić uz kojeg je 12 posto birača. Duplo manje podrške ima Čelnik MOST-a Božo Petrov.

Prema ekskluzivnom RTL-ovom istraživanju u drugi krug predsjedničkih izbora ušli bi Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović. Aktualna predsjednica najveću podršku ima među biračima HDZ-a. Za nju će više glasati žene, a najviše glasova dobit će u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj. 

Njezin protukandidat u drugom krugu Zoran Milanović najveću podršku očekivano ima među SDP-ovim biračkim tijelom. Za njega će glasati više muškaraca, a najviše glasova može očekivati u sjeverno-jadranskoj regiji.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!