Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Direkt s kostićem i tedeschijem

Najjači srpski biznismen Miodrag Kostić zainteresiran za Agrokor: 'Bit ćemo veliki investitori'

Donosimo vam specijalni zajednički intervju s dva najmoćnija biznismena u regiji: srpskim Miodragom Kostićem i hrvatskim Emilom Tedeschijem

Srpski biznismen Miodrag Kostić u Srbiji je poznat kao Kralj šećera. Njegovo poslovno carstvo obuhvaća poljoprivredu, trgovinu, turizam, a nakon pada Ivice Todorića postao je najveći biznismen u regiji, njegovi prihodi veći su od milijardu eura, a u Hrvatskoj je nedavno kupio turistički kompleks Rezidencija Skiper kod Umaga i zainteresiran je i za Agrokor. 

Atlantic Grupa Emila Tedeschija pak ima prihod od oko 700 milijuna eura i jedan je od najvećih hrvatskih investitora u Srbiji, ima ondje 4 tvornice i 1000 zaposlenih. RTL Direkt vam donosi specijalni intervju s dva najmoćnija biznismena u regiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nekada su se srbijanski biznismeni žalili da je teško poslovati u Hvatskoj. Je li se nešto promijenilo?

"Ja samo mogu da kažem da nakon svih izjava, to se napokon i desilo. Mi smo ušli u hrvatski turizam, i to je prvi korak. I mi ćemo sigurno još investirati. Zato što je Hrvatska u svijetu", kazao je Kostić.

"Ne znam je li to nedostatak informacija ili obrazovanja. Kao da nekome ne odgovara da je situacija normalna. Meni dođe smiješno, pa dnevno imate iz Zagreba-Beograda, Beograda-Zagreba, kolege iz Atlantic grupe putuju i rade. Razmjena ne samo robe, nego i ljudi. Mladi ljudi bez problema idu na tri, pet godina na rad u Beograd ili Zagreb. Nitko ne pita gdje je sastanak", poručuje Tedeschi.

"U Grčkoj za vrijeme letnjih raspusta 8 stotina hiljada Srba putuje za Grčku. Ja sam siguran, da su nam politički odnosi bolji nego danas, da bi veliki broj tih Srba došao u Hrvatsku. S obzirom na dužinu hrvatske obale, nema sumnje da je najveći potencijal za razvoj turizma u Hrvatskoj. I logično je za nas kao velikog investitora u turizam, da ulozimo u Hrvatsku", dodaje Kostić.

"Politika treba biti u funkciji građana, a građani očekuju prosperitet, prostor za rast. Kad ima posla i perspektive. Necemo o različitostima, nego će nas veseliti i slavit ćemo neko zajedništvo. To nije sramota, to je bogatstvo", poručuje Tedeschi.

"Svrha ovakvih sastanaka je da kažu: ne, mi smo se promijenili, nemojmo pričati o različitostima. Ajmo pričati o sličnostima. Dajte da vidimo šta možemo da napravimo. Mi smo prvi komšije. Pa važnije da budemo dobri s prvim komšijama nego bratom u Americi", smatra Kostić.

Srbijanski biznismen je prvi puta i jasno kazao da je zainteresiran za kupnju barem dijela Agrokora, naravno ako se vjerovnici odluče na prodaju. "Agrokor je velika kompanija, s velikim assetima. Svakako neće ostati u obliku jedne kompanije. Pratimo nagodbu, i u skladu s tim - sigurno će doći do prodaje. U onom dijelu prerade poljoprivrede, bit ćemo veliki investitor", poručuje Kostić.

Zaključno, biznis radi posao i s Vučićem i bez Vučiča i s Kolindom i bez Kolinde, ali politički problemi između Hrvatske i Srbije se neće riješiti sami od sebe.

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!