Novosti / Hrvatska

'54 glasa su velika odgovornost i počast'

Boras ostaje rektor Sveučilišta u Zagrebu: dobio 54 glasa u odnosu na 15 Bakićevih

Boras ostaje rektor Sveučilišta u Zagrebu: dobio 54 glasa u odnosu na 15 Bakićevih
Marko Lukunić/Pixsell

Članovi Senata birali su rektora zagrebačkog Sveučilišta tajnim glasovanjem. Novinare su opet dočekali portiri ispred zgrade ne dopuštajući im ulaz

Damir Boras

Damir Boras ostaje rektor zagrebačkog Sveučilišta. U glasovanju 70 članova Senata Sveučilišta dobio je uvjerljivu većinu, točnije 54 glasa. Damira Bakića biralo je 15 članova, a jedan je listić bio nevažeći.

Boras će najveće hrvatsko sveučilište na kojemu danas studira 75 tisuća studenata voditi u novom četverogodišnjemu mandatnom razdoblju od 1. listopada 2018. do 1. listopada 2022.

Nakon što je pobijedio, Boras se obratio javnosti.

"Moj program je znatno razrađeniji nego onaj iz 2014. i vjerujem da će biti od koristi i drugim sveučilištima. Zahvaljujem svima koji su me podržali. Zahvlaljujem članovima obitelji koji su pretrpjeli negativnu medijsku kampanju. Sveučilište, uz sve poteškoće, stalno napreduje.

54 glasa su velika odgovornost i počast. Dokaz da smo s dekanima radili pošteno, dobro i otvoreno, da smo jasno zastupali interese Sveučilišta.

U početku mog mandata suradnja s medijima je bila dobra. U jednom trenutku došlo je do izvrtanja činjenica, a u zadnja tri mjeseca je vođena negativna kampanja. Zbog toga sam smanjio komunikaciju s medijima. Ali svima koji su iznosili neistine opraštam. Neka pronađu bolji put u životu."

POGLEDAJTE VIŠE:

>> Bakić očekivao više glasova: 'Senat je poručio da je zadovoljan stanjem na Sveučilištu'

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!