Ostani doma
Novosti / Hrvatska

odlična predsezona

Ponovno ćemo se hvaliti: predsezona je počela i čini se kao dobar uvod u ljetne gužve

Cijeli Jadran vrvi turistima, gostiju više nego lani, a u Dubrovniku se ovaj vikend odmara 10 tisuća ljudi

Uskrsom tradicionalno u Hrvatskoj procjenjujemo nadolazeću sezonu, a sudimo li po splitskim Prokurativama - ove godine ponovno ćemo se hvaliti rekordima. Ne smeta ni što je Uskrs ove godine pao prerano, jer najave govore o rekordnom svibnju i lipnju.

Bogata blagdanska trpeza na Prokurativama privukla je turiste i unatoč lošem vremenu. Uz ritmove orkestra gosti u restoranu uživali su u uskrsnim delicijama. Gastronomska ponuda i vinska karta jedan su od aduta Splita, a osim u hrani turisti uživaju u bogatoj povijesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovdje smo jer je Hrvatska stvarno lijepa zemlja, dolazimo sada iz Velike Britanije. Sad su nam praznici, znamo da je uskrsni vikend i da je lijepo vrijeme za doći", rekla nam je turistkinja iz Kine Elisa.

Veći prošli tjedan počela je veća gužva i u hotelima, a to nam je potvrdila i šefica recepcije hotela Nevena Čikeš koja kaže: "U nas u hotelu je sezona bolja za deset posto što možemo zahvaliti mnogobrojnim letovima koji su uvedeni u zračnu luku split upravo mjesec dana ranije".

A ranije uvedeni letovi, kruzeri i katamarani utječu na bolje rezultate. 

"Mi smo sigurni da smo već sada premašli prošlogodišnje rezultate. Izinmo dobra bilježili smo povećanje noćenja od 22 posto što znači da nam gosti duže ostaju", istaknula je direktorica TZ Split Alijana Vukšić.

Predsezona je počela, a čini se kao dobar uvod u ljetne gužve.

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!