Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ekskluzivno

Horvatinčić za RTL demantirao navode sina stradalih Talijana: 'Ugovor je potpisan, o sumi ne mogu govoriti'

Zagrebački poduzetnik danas pojašnjava da je prije tri dana potpisana nagodba, između tvrtke Santamarina, čiji je upravo on predsjednik

Nakon što je Tomo Horvatinčić jučer izjavio kako  su djeca poginulog talijanskog bračnog para obeštećena za pomorsku nesreću - sin stradalih Talijana tvrdi kako to nije istina. Od Horvatinčića kaže nikada nije dobio nikakvu ponudu ili naknadu štete. Zagrebački poduzetnik pak danas pojašnjava da je prije tri dana potpisana nagodba, između tvrtke Santamarina, čiji je upravo on predsjednik, Allianz osiguranja te odvjetnika obitelji stradalih.

Odvjetnik djece poginulog bračnog para tu informaciju nije htio potvrditi, jer kaže za to nema ovlaštenje te je vezan tajnom. '' Želim službeno izjaviti da nikada nisam dobio nikakvu ponudu ili naknadu štete od Horvatinčića. Nismo tražili i ne želimo primiti nikakvu  naknadu od njega. On mora prestati lagati i odvlačiti pozornost javnosti od velike pogreške koju je učinio. Fokus treba biti na ubojstvu mojih roditelja za koje mora odgovarati'', tvrdi Federico Salpietri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'' Ugovor je potpisan. O sumi i ostalim detaljima ne mogu govoriti, jedino ih može zahtijevati sud kao što se to i dogodilo jučer u Zadru i sve to smo dali u spis'', kazao je Horvatinčić ekskluzivno za RTL.

"Čija je firma Santamarina, ja sam predsjednik firme  Santamarina, odakle je on dobio novac, da li sam ja posudio novac od banke, da li moje osiguravajuće društvo? on je dobio obeštećenje od ove štete", kazao je Horvatinčić.

Na pitanje osjeća li krivu za nesreću, Horvatinčić je kazao kako je osjeća. "Da nisam taj dan bio na moru nesreća se ne bi dogodila, ja to vrtim u glavi kao iskusan pomorac kako mi se to moglo uopće dogoditi, ali doživio sam taj blackout, koji mi se događao i prije nesreće, ali nikad mi to nije utvrđeno kao sinkopa", ustvrdio je Horvatinčić.

"Teško je tu staviti se u poziciju djece, gdje ponavljam želio bih se s njima sastati  što prije pogledati im u oči i reći im ovo sve što sam vama rekao", kazao je.

Na pitanje je li sada kasno da djeci kaže sve što ima reći, Horvatinčić odgovara kako je njegova obitelj bila na sahrani poginulih Talijana dok je on bio u pritvoru. "Dok sam ja bio u pritvoru, moji odvjetnici su se sastali s odvjetnicima oštećenih u vezi obeštećenja", kazao je Horvatinčić.

Poduzetnik je jučer bio i na sudu u Zadru gdje se raspravljalo o žalbi na prvotnu presudu. "Razmišljam da kažem bez obzira što nisam kriv da vijeće to preinači u zatvorsku kaznu. Možda da me kazni dvije godine ili tri ili ne znam koliko, pa koliko se odleži jedna dvije trećine ili ne znam koliko pa ću ići gulit krumpire ili u Pulu negdje pa će vjerojanto nacija biti zadovoljna ako Horvatinčić ode u zatvor", kazao je.

Horvatinčiću je na sudu utvrđeno da je u trenutku nesreće imao sinkopu, a javnost je izrazila sumnju da bi to trebao biti uzrok oslobađajuće presude. "Ako je to šprdnja za naciju ja se sa ničijom bolesti, ne daj Bože, ne bih sprdao nikad. Nikad ne znate što nosi noć gdje će te Bog kazniti", kazao je Horvatinčić.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!