Ostani doma
Novosti / Hrvatska

odbijene sve njene žalbe

Sud odlučio da Nina Kuluz mora vratiti Cesarea ocu na kraju školske godine

Sud odlučio da Nina Kuluz mora vratiti Cesarea ocu na kraju školske godine
RTL

Predaja osmogodišnjeg dječaka ocu na kraju školska godine odluka je Općinskog suda u Splitu

Županijski sud u Zagrebu pravomoćnom odlukom odbio zahtjev majke Nine Kuluz za odgodom predaje osmogodišnjeg Cesarea njegovu ocu Talijanu Alessandru Avenatiju. Predaja dječaka bit će nakon završetka školske godine u lipnju, odlukom Općinskog suda u Splitu nakon što je odgođena već zakazana ovrha početkom veljače, piše Slobodna Dalmacija

Odluku o odgodi splitski sud je donio po službenoj dužnosti zbog nedostatka sigurnosnih uvjeta, a u međuvremenu je odbio četiri zahtjeva majke. Po njezinim žalbama zahtjevi za odgodom su potom išli na evaluaciju na viši sud u Zagreb, koji je u svakom pojedinom slučaju potvrdio odluku splitskog suda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svaki put odluku je donosio drugi sudac za mladež, a u svojim odlukama između ostaloga navode kako majka nije dokazala niti jedan razlog zbog kojeg bi trebalo zabraniti povratak djeteta u Italiju. Među razlozima zbog kojih bi se moglo zabraniti odvođenje Cesarea Avenatija iz Hrvatske je ozbiljno zlostavljanje ili zanemarivanje djeteta.

Majka je također zatražila ukidanje ili preinačenje pravomoćne odluke o povratku njezina sina u Italiju ocu, što joj je odbio Županijski sud u Splitu krajem ožujka ove godine. 

Nad njom je, osim onog u Italiji koji je okončan presudom i zatvorskom kaznom, u tijeku i postupak zbog otmice koji se vodi pred Općinskim sudom u Splitu i u kojem je zakazano ročište početkom svinja, piše Slobodna Dalmacija.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!