Ostani doma
Novosti / Hrvatska

kredit za kupnju kuće

Sinčić podigao kredit u banci koju je prije tri godine napao za varanje ljudi

Sinčić podigao kredit u banci koju je prije tri godine napao za varanje ljudi
Marko Prpić/PIXSELL

2015. je Sinčić rekao da privatne banke rade što žele. Izjavio je tada kako je Erste banka prevarila ljude, povukavši se usred realizacije projekta

Prije tri godine Ivan Vilibor Sinčić tvrdio je kako je Erste banka prevarila ljude te je podržao osnivanje udruge "Pazite s kim bankarite". Čelnik Živog zida sada je i sam u toj istoj banci podigao kredit za kupnju kuće, a u pitanju je iznos od 515.000 kuna s kamatom od 4,35 posto.

“To je problem nedostatka monetarnog suvereniteta zbog čega privatne banke mogu raditi što žele i koje nadzorom novčane mase kredita određuju što će napraviti a što ne”, rekao je Sinčić 2015.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Idućih deset godina čelnik Sinčić će mjesečno izdvajati 5.300 kuna. Uz njegovu saborsku plaću od 16 tisuća kuna te primanje supruge, Vladimire Palfi koja je zaposlena u stranci s plaćom od 5.700 kuna, taj iznos obitelj će moći podmirivati.

"Kupio sam kuću na kredit, kao i svi drugi ljudi. Od 2011. govorimo da je kredit jedini način na koji mladi ljudi mogu doći do nekretnine i da sustav u kojemu je velik dio kredita neotplativ treba mijenjati. Davno sam je upisao u imovinsku karticu, ali nije im odgovaralo da je prije izvuku iz ladice. Platio sam je 600.000 kuna, podigao sam kredit u iznosu od 515.000, a ostatak sam dao u gotovini, uglavnom jer su mi pomogli roditelji i prijatelji. Jeftinija je od prosječnog dvosobnog stana. Kredit sam dignuo u kunama, to je jedina valuta koju priznajem. I dalje sam podstanar jer je kuća starija, gola cigla, bez priključaka. Ne znam kad ću je urediti ni kad ću se seliti, zasad nije u planu. Nisam koristio nikakve državne subvencije niti povlaštene kredite za mlade na koje sam imao pravo", napisao je Sinčić na Facebooku.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!