Novosti / Hrvatska

razgovarale o referendumu

VIDEO Predsjednica o susretu sa Željkom Markić: 'Htjela sam čuti koje su joj namjere i ciljevi'

Predsjednica je kazala kako o susretu s gospođom Markić nije govorila jer se ni na koji način nije htjela miješati u postupak prikupljanja potpisa za referendum

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objasnila je novinarima u Osijeku, gdje provodi treći dan boravka u svom izmještenom Uredu u Osječko-baranjskoj županiji, kako je došlo do, kako je okarakteriziran, tajnog susreta sa Željkom Markić.

"To nije bila tajna. To je bilo prije početka prikupljanja potpisa. Htjela sam čuti od gospođe Markić koje su namjere i ciljevi. Ona je rekla da će razdvojiti pitanje izbornog zakona od pitanja prava pripadnika, odnosno zastupnika manjina. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nismo to objavljivali jednostavno zato što se nisam ni na koji način htjela miješati u postupak prikupljanja potpisa i mislim da je to odluka koja je u konačnici pravedna i korektna. 

Kao što ste vidjeli prikupljen je dovoljan broj potpisa, ali kad već govorimo o ustavnosti mislim da bi trebalo preispitati odluke nekih gradonačelnika koji nisu dopustili skupljanje potpisa za referendum, pa ma što oni mislili o referendumskim pitanjima", kazala je predsjednica.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!