Ostani doma
Novosti / Hrvatska

promocija druge knjige

Sanader za RTL otkrio vraća li se ćaća i poručio: 'Plenković dobro vodi HDZ!'

'Znam na koje probleme nailazi Vlada. Kada bi se ujedinili HDZ i SDP mislim da bi prije svega završili drugi svjetski rat'

FOTO Pogledajte tko je sve došao na promociju druge knjige Ive Sanadera

Bivši predsjednik HDZ-a i Vlade Ivo Sanader, između suđenja za brojne afere koje mu se stavljaju na teret, piše knjige. 

Drugi dio svoje trilogije nazvao je “Doba politike – Velika koalicija”. Sanader tako iz pozicije dugogodišnjeg predsjednika Vlade predlaže projekt velike koalicije u Hrvatskoj. 

S nekadašnjim čelnikom HDZ-a razgovarao je Petar Panjkota.

"Ovo nije prijedlog aktualnim liderima da odmah sjednu za stol. Ovo je načelan prijedlog. Mi smo u samostalnosti već 28 godinu i takve koalicije nije bilo", kazao je Sanader na pitanje o tome kako predlaže veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a.

"Znam na koje probleme nailazi Vlada. Kada bi se ujedinili mislim da bi prije svega završili Drugi svjetski rat", jasno će Sanader.

"To se jednom mora dogoditi", kazao je.

"Plenković dobro vodi HDZ, a ja ostajem navijač. Ova Vlada mora odraditi do kraja mandat. Isto tako, dobro je da je HNS ušao u vladajuću koaliciju", poručio je Sanader.

O odnosu između Plenkovića i Kolinde Grabar Kitarović kaže.

"Mislim da je bilo slično i u moje i u vrijeme Mesića. Mislim da Ustav dobro regulira odnose Banskih dvora i Pantovčaka."

Vraća li se ćaća?

"Ne, Ja sam to rekao lani, ponovit ću večeras. Mislim pisati o politici, Ovo je riječ o trilogiji, radim već i na sljedećoj knjizi. A onda pišem memoare", rekao je Sanader.

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!