Ostani doma
Novosti / Hrvatska

UDARNI VIKEND

Kilometarske kolone prema moru: Na GP Macelj čeka se do sat i pol

Kilometarske kolone prema moru: Na GP Macelj čeka se do sat i pol
Davor Puklavec/PIXSELL

Najduža se čeka na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na Kaštelu sat i pol i na ulazu i na izlazu te na Macelju

Na Krčkom mostu vozi se jednim trakom, uz ručnu regulaciju prometa, zbog uklanjanja oštećenog vozila, a na autocestama vozi se kolonama, usporeno i uz povremene zastoje, izvijestili su u subotu popodne iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC1 između Karlovca i Slunja u mjestu Budačka Rijeka vozi se jednim trakom, uz regulaciju policije.  Iz HAK-a pozivaju vozače na oprez na autocesti A1, na četvrtom kilometru, u smjeru Zagreba, zbog prometne nesreće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Promet je gust na većini cesta u smjeru mora, ali i u smjeru unutrašnjosti osobito na autocestama: A1 i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj prema Sloveniji, autocesti A7 u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, duž Jadranske i Ličke magistrale, na Krčkom mostu u oba smjera te Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije.

Na autocestama su česti povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vozi se u kolonama, usporeno i uz povremene zastoje: na autocesti A1: na Naplatnoj postaji Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko tri kilometra, u smjeru mora oko 500 metara, u koloni u pokretu vozi se od Karlovca prema Bosiljevu 2 te između tunela Čelinka i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika gdje je kolona oko dva kiloemtra.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj: kod Naplatne postaje Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko pet kilometara (vozila se povremeno zaustavljaju kod čvora Krapina i pred tunelom Frukov Krč).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac je kolona osobnih i teretnih vozila kod Graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Srbije duga oko šest kilometara, a na A4 Goričan- Zagreb kolona je oko kilometar na izlazu s autoceste u smjeru Goričana.

Na A7 Hreljin-Šmrika kolona je između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka oko kilometra, a na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko dva kilometra i dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Na Krčkom mostu kolone su oko četiri kilometra u oba smjera, vozi se u koloni od Omišlja prema kopnu.

Iz HAK-a vozače pozivaju na oprez zbog vozila u kvaru, na zaustavnoj traci zagrebačke obilaznice, između čvorova Lučko i Buzin u smjeru Lipovca. Zbog očevida prometne nesreće na zaustavnoj traci na autocesti A3 na 138. km, između čvora Novska i čvora Okučani, u smjeru Lipovca korisnike iz HAK-a za oprez.

Na graničnim prijelazima čeka se najduže na izlaz na Bajakovu/Batrovcima, tri sata, a na Maclju, sat i pol.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa iz HAK-a pozivaju vozače na strpljenje i razumijevanje.                

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

Ovog vikenda u splitskoj Trajektnoj i Zračnoj luci rekordnih 137.000 putnika

Ovog se vikenda u splitskoj Trajektnoj i Zračnoj luci očekuje promet oko 137.000 putnika u oba smjera, što je rekord u dosadašnjem dijelu sezone, a za sljedećih nekoliko vikenda postoje najave o još većem prometu u te dvije splitske luke.

"Danas i sutra kroz splitsku Trajektnu luku proći će oko 80.000 putnika i više od 16.000 vozila što je najveći promet tijekom vikenda ove godine", rekla je u subotu za Hinu voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić. Po njezinim riječima, u sljedećih nekoliko vikenda očekuje se još veći promet u splitskoj Trajektnoj luci.

Ovog se vkenda i u splitskoj Zračnoj luki također očekuje rekordan ovogodišnji promet putnika tijekom jednog vikenda.

"Danas i sutra kroz splitsku Zračnu luku prometovat će oko 57.000 putnika što je najveći vikend promet ove godine, a u sljedeća dva vikenda, prema najavama, imat ćemo još veći promet putnika", rekao je voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj Zračnoj luki Mate Melvan.

Najveći broj putnika koji zrakoplovima stižu u splitsku Zračnu luku je iz Velike Britanije, a zatim iz Njemačke, Francuske i skandinavskih zemlja.

"Splitska Zračna luka je povezan sa 100 destinacija u 25 zemalja posredstvom tih destinacija nam zrakoplovima dolaze putnici iz cijelog svijeta, rekao je Melvan. Dodao je kako je u prvih šest mjeseci ove godine promet putnika u splitskoj Zračnoj luci bio 15,7 posto veći u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!