Ostani doma
Novosti / Hrvatska

JE LI OVO MOGUĆE!?

Gotovo 300 mil. kuna potrošeno na tunel i most koji vode - u provaliju!

Rupa duga 1471 metar je probijena, čekalo se na gradnju mosta i dodatnog tunela – i onda - sve je stalo

Nevjerojatna priča u Omišu: gotovo 300 milijuna kuna potrošeno je na tunel i most koji nikad nisu dovršeni. Zjape prazni, kao i pusta obećanja, a od prometnih rješenja - za Omišane ništa. I tako dugih 6 godina.

S jedne strane, jedinstvena omiška obala... S druge - sramotni problem grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najavljivan je kao bombastičan projekt, vrijedan 280 milijuna kuna... Takva je priča bila prije točno šest godina, no danas ovaj tunel koji je trebao biti rjesenje prometnih gužvi u Omišu te dio jedne velike obilaznice, vodi doslovno u provaliju.

Ta obilaznica trebala je biti spas za nesnosne gužve - rupa duga 1471 metar je probijena, čekalo se na gradnju mosta i dodatnog tunela – i onda -  sve je stalo. Novca je nestalo, a Omišanima je već odavno prekipjelo. Prometna slamka spasa postala je – gradsko ruglo.

"To je njima svima zabavno, mozda misle da je gore Batman", kaže Frane.

"Ova petlja ovdje u Omišu je najgora, ali nema para - ne može se ništa napraviti", dodaje Ante. 

Gradske vlasti kažu – sramotno jest, ali Omiš ne može čekati još dodatnih šest godina. Nade ima: počeli su pregovori za nastavak gradnje prometne petlje.

"Iza godišnjih odmora bi trbeao ici natjecaj za igradnju mosta preko cetine i spojenu cestu most i d70 potrebno je da se zavrsi natjecaj do kraja godine ako sve ide svojim tokom i iduce godine da zapocne ta gradnja", kaže Ivo Tomasović, gradonačelnik Omiša.

Taj čuveni omiški most trebao je biti brzo, ekspresno prometno rješenje za grad koji svakodnevno grca u gužvama, i jedini je grad na hrvatskoj obali kroz čiji strogi centar prolazi državna cesta odnosno jadranska magistrala.

"Trebate otić do doma, treba vam po ure, do Splita 3 ure, a Makarska... Ma strašno", kaže Marko iz Omiša.

"Izgradnjom mosta preko Cetine bi se isto tako mogao promet regulirati, možda u određene sate zatvorit promet u centru grada", kaže gradonačelnik Tomasović.

Omišani su spremni prihvatiti bilo kakvo rješenje, budući da ovo prošlo nije dovelo nigdje. Doslovno.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!