Ostani doma
Novosti / Hrvatska

sjećanje na legendu

'Na prvi pogled sam se zaljubila u njega, a prema djeci i meni uvijek je bio popustljiv'

'Na prvi pogled sam se zaljubila u njega, a prema djeci i meni uvijek je bio popustljiv'
Ivo Cagalj/PIXSELL

'Bio je neodoljiv. Njegova najdraža osobina mi je da sve voli i svakoga voli', kazala je Oliverova supruga

Smrt Olivera Dragojevića pogodila je Hrvatsku, ali i cijelu regiju. Oliver je glazbenik bogate karijere, a glazba mu je, ako je suditi prema crticama iz njegovog života, bila predoređena.

Naime, njegova obitelj je "genima nadarena", kazao je jednom prilikom dodavši da su svi nešto pjevali ili svirali. Detalji su to Oliverovog života koji su zabilježeni u dokumentarcu "Trag u beskraju - galeb i ja" od Zvonka Varošaneca

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ja bih uvijek htio biti na sceni, nije važno gdje, i na ulici, i da ja sjedim i sviram. I da ništa drugo ne znam. Ustvari ja ništa drugo i ne znam", kazao je jednom prilikom Oliver.

Njegova velika inspiracija svakako je bilo i more. "Ne bih živjeo nigdje drugdje. Imao sam ponuda da živim negdje drugdje, ali gdje nema mora ja ne mogu. Zato što volim kad sam blizu njega. U Vela Luci provodim dva mjeseca godišnje i pjevam sa svojim klapama. Očistim glavu od svega. Kad sam na moru isti sam ka ljudi s kojima sam. Nisam Oliver, nisam pjevač, već jedan normalan Velolučanin, ribolovac koji voli se opit, s društvom provest noć, igrat karte i biljar, družit se, zezat, pravit neke gluposti i tako", kazao je.

Iako ga je privlačio život glazbenika i pomorca, njegova supruga Vesna jednom je kazala kako je takve stvari najviše mrzila. "Zato što me vezivalo za neki osjećaj da nisu kući uz familiju. A kad sam se udala za njega on nije bio pjevač. Kasnije je propjevao. 

Na prvi pogled sam se zaljubila u njega. Bio je neodoljiv. Njegova najdraža osobina mi je da sve voli i svakoga voli. Mislim da je prepošten i mislim da nam dosta udovoljava ka familiji, i meni i djeci, popustljiv je", kazala je.

Oliverova glazba budila je emocije kod slušatelja, a on je jednom zaključio da je sretan što je pjesmama dotaknuo ljude. "Kad je meni dobro onda je i njima dobro, to je formula za sve. Kad pivam ćutim strašno puno i znam da neko uživa u onome što ja pivam", kazao je Oliver.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!