Ostani doma
Novosti / Hrvatska

istina o sastancima

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO Cure novi materijali: Jesu li ovo dokazi da je Vlada u dopisu Povjerenstvu zatajila nekoliko sastanaka?

Vlada Povjerenstvu nije spomenula sastanke održane 19.2., 22.2., 23.2., 24.2. i 28.2. prošle godine

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje u sukobu Nataša Novaković u RTL Direktu je kazala kako Povjerenstvo nije imalo potpunu informaciju o sastancima članova Vlade i Agrokora

Prema dokumentima koji su u posjedu RTL-a, Povjerenstvo je 30. ožujka 2017. Vladi uputilo dopis u kojem zahtjeva očitovanje o sastancima predstavnika Vlade i Agrokora. 

U odgovoru Vlade vidljivo je da se spominju sastanci održani 26. veljače te 26. ožujka 2017. godine.

Povjerenstvo je zatim 10. listopada 2017. ponovno uputilo dopis Vladi u kojem ponovno zahtjeva očitovanje o sastancima predstavnika Agrokora i ministra Zdravka Marića održanima 3. ožujka 2017. te svim sastancima u razdoblju od siječnja 2016. godine do listopada 2017.

Vlada u svom odgovoru koji je u Povjerenstvo stigao 9. siječnja 2018. odgovara kako je ministar Marić bio prisutan na sastanku 26. veljače 2017. te 3. ožujku 2017.

Zanimljiva je činjenica da Vlada niti u jednom odgovoru Povjerenstvu nije spomenula sastanke održane 19.2., 22.2., 23.2., 24.2. i 28.2. prošle godine o kojima se Martina Dalić izjasnila u svom iskazu USKOK-u. 

Bivša potpredsjednica Vlade je rekla da je ministar Zdravko Marić sudjelovao i bio prisutan na najmanje pet sastanaka tijekom veljače prošle godine, a koji su se ticali ne samo izrade Lex Agrokora, nego i sastanaka s čelništvom Agrokora.

Marić tvrdi da nije lagao

Ministar financija Zdravko Marić jučer je na izravno pitanje je li lagao na Povjerenstvu za sukob interesa o broju sastanaka na kojima je bio rekao: "Jako teško pitanje što me pitate, nisam lagao nikome".

"Ponavljam još jednom, odbačena je prijava, u svim sastancima na kojima sam sudjelovao, sudjelovao sam isključivo braneći gospodarske i nacionalne interese Hrvatske i interese poreznih obveznika", rekao je Marić.

Božinović o sastancima

Pitanja o sastancima Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa odgovorio je bivši predstojnik ureda premijera Davor Božinović koji je i sam bio prisutan na nekim sastancima. 

"Na svako konkretno pitanje je odaslan konkretan odgovor. I svaki je istinit. Sastanci kako ste ih vi naveli, pitanje je što su sve od toga sastanci, nisu svi jednakog karaktera", kazao je Božinović.

Zanimljiv je i njegov odgovor 24. travnja prošle godine, niti mjesec dana nakon što je Vlada u Sabor uputila lex Agrokor u kojem navodi: "Vlada RH nije na sjednici Vlade užeg kabineta ili užeg radnog tijela donosila odluke uz poslovanje koncerna Agrokor."

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!