Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Posjetio Ludbreg

Čaćić: 'Marićeva porezna reforma je kozmetika, a reforma školstva - ni to'

Čaćić: 'Marićeva porezna reforma je kozmetika, a reforma školstva - ni to'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Upitan da komentira najavljenu poreznu reformu procijenio je da će realno jedinu korist imati oni s neto plaćama većim od 17,5 tisuća kuna

Varaždinski župan Radimir Čačić izjavio je novinarima u nedjelju u Ludbregu, kako je predložena porezna reforma ministra Zdravka Marića kozmetika, ali u svakom slučaju bolje nego da se dvije milijarde bacilo kroz smanjenje PDV-a za 1 posto.

Upitan da komentira najavljenu poreznu reformu procijenio je da će realno jedinu korist imati oni s neto plaćama većim od 17,5 tisuća kuna, a svi ostali osjetit će  pomake između 30 i 50 kuna na mjesečnoj razini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Relativno beznačajno, ali u svakom slučaju bolje nego da se te iste dvije milijarde bacilo kroz smanjenje PDV-a za 1 posto, jer bi time samo pomogli i podržali poduzetnike i tvrtke izvan Hrvatske", rekao je Čačić.

Plenković: 'Naći ćemo rješenje da poduzetnici budu zadovoljni' 

Župan Čačić posjetio je Ludbreg gdje je bio na središnjem misnom slavlju u Prošteništu Predragocjene Krvi Kristove u prigodi svečanosti "Dani ludbreške Svete Nedjelje". Osim porezne reforme komentirao je i reformu školstva za koju je rekao da je - čak manje od kozmetike.

"Porezna reforma je bar kozmetika, a ovdje nije ni to. Sedamdesetak škola od kojih, koliko vidim, pola neće dobiti ni udžbenike. Ako nismo uspjeli za 70-ak škola osmisliti procedure i definirati potrebne materijale – udžbenike i bilježnice, onda ne znam što ćemo ako se stvarno budemo primili nekog posla. Ali, za spotove je jako dobro", izjavio je Čačić.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!