Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Službena potvrda

HRT o aferi 'ulaznice': 'Poduzete su sve potrebne mjere i obaviještena nadležna tijela'

HRT o aferi 'ulaznice': 'Poduzete su sve potrebne mjere i obaviještena nadležna tijela'
Sasa Despot/Zurnal24/PIXSELL

Cijena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu iznosila je gotovo 20.000 eura

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo (SP) u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija, odgovorili su nam iz HRT-a na naš upit. 

Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP-a pojavile u prodaji, FIFA (Svjetska nogometna organizacija) zatražila je od EBU (Europska unija javnih televizija), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odmah nakon zaprimljene službene informacije od EBU, HRT je poduzeo sve potrebne mjere i radnje te o tome obavijestio nadležna državna tijela radi provođenja daljnjih izvida, zaključuje se u priopćenju HRT-a.

Priopćenje HRT-a uslijedilo je nakon što je u medijima objavljena informacija da su sportski komentator Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić osumnjičeni da su sudjelovali u preprodaji ulaznica za SP.

Cijena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu iznosila je gotovo 20.000 eura, a navodno je pokušana prodaja četiri ulaznice koje je dobio HRT, što je u posljednji trenutak blokirala FIFA.

Navodno je upravo FIFA od EBU-a zatražila očitovanje zbog čega se ulaznice dodijeljene EBU-u prodaju na crnom tržištu.

EBU je potom zatražio očitovanje HRT-a, jer se po brojevima ustanovilo da su to bile ulaznice koje je dobio HRT. Javna radiotelevizija odmah je pokrenula istragu i svoja dva djelatnika pozvala na  razgovor, a oni su navodno kazali da su ulaznice poklonili svojim prijateljima te da ne znaju što je s njima kasnije bilo.

Dvojica djelatnika, mimo znanja HRT-a, zatražili su i dobili čak četrdeset ulaznica nekoliko mjeseci prije početka SP-a. Protiv dvojice djelatnika HRT-a pokrenut disciplinski postupak koji bi mogao završiti otkazom. A kako doznaju Vijesti.hr, u sportskoj redakciji već je pronađena zamjena za Dragu Ćosića.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!