Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Afera ulaznice

Dva sata prije finala Ćosić je zvao HRT: 'Nemojte reagirati, ostat ćemo bez komentatorske pozicije'

Dva sata prije finala Ćosić je zvao HRT: 'Nemojte reagirati, ostat ćemo bez komentatorske pozicije'
PIXSELL, arhiva

Prema informacijama, u preprodaji na crnom tržištu našlo se 40 takvih ulaznica, četiri za finalnu utakmicu i 36 za ostale

Hrvatska radio televizija našla se u središku skandala s ilegalnom preprodajom ulaznica za nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji. Karte su od EBU-a (Europske unije javnih televizija) tražili sportski komentator Drago Ćosić i koordinator za međunarodne poslove Saša Dedić.

Prema informacijama, u preprodaji na crnom tržištu našlo se 40 takvih ulaznica, četiri za finalnu utakmicu i 36 za ostale. No, sve je otkrila Fifa, nekoliko dana prije finala. Fifa je zatražila od EBU-a očitovanje kako su se ulaznice dodijeljene EBU-u pojavile na crnom tržištu. Nakon toga je kontaktiran HRT. Cijena ulaznica za finalnu utakmicu bila je 18.500 eura, što je gotovo 140 tisuća kuna (137.423 kuna), a navodno ih je Fifa blokirala pa onaj koji ju je kupio na crnom tržištu, nije mogao ući na stadion.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim službene informacije od strane HRT-a o pokretanju disciplinskog postupka, informacija o ovom slučaju je jako malo, no iz kuloara se može duči kako je sam Ćosić, dva sata prije izravnog prijenosa finalne utakmice između Hrvatske i Francuske, nazvao HRT i kazao da je Fifa pokrenula istragu o preprodaji spornih ulaznica.

Čak je zamolio vodstvo HRT-a da ne reagira odmah jer bi ga mogli maknuti s komentatorske pozicije uoči najvažnije utakmice hrvatske reprezentacije.

Doznalo se i da je šef produkcije Sportskog programa Grgo Juroš dobio dvije karte od Drage Ćosića. Pritom nije obavijestio nadređene o tim ulaznicama. Juroš je, neslužbeno se doznaje s HRT-a, prošlog tjedna na vlastiti zahtjev razriješen s mjesta producenta Sportskog programa HRT-a, piše Jutarnji list.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!