Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Interveniralo osiguranje

Austrijski novinar silom htio na sastanak kod Predsjednice: 'Ovo je policijska država!'

Austrijski novinar Kronenzeitunga silom je pokušao ući u prostoriju u kojoj su privatan razgovor vodili lideri dvaju država

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u utorak u prijepodnevnim satima počeo je hrvatsko-austrijski gospodarski forum, tijekom kojeg je zabilježen manji incident. 

Naime, austrijski novinar Kronenzeitunga silom je pokušao ući u prostoriju u kojoj su privatan razgovor vodili hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen. 

Kako doznajemo, radi se o Kurtu Seinitzu, novinaru austrijskog Kronenzeitunga koji prati teme vezane uz austrijskog kancelara Sebastiana Kurza i austrijsku unutarnju i vanjsku politiku. 

Kad su mu okupljeni pokušali zapriječiti prolaz, Austrijanac je počeo negodovati i vikati kako je Hrvatska 'policijska država', nakon čega ga je osiguranje moralo spriječiti uz primjenu sile.
 
Kako doznajemo, novinar je mislio kako se samo njemu ne dopušta ulazak u prostoriju pošto je prethodno vidio službenog fotografa HGK kako ulazi u prostoriju. 

Ostaje vidjeti hoće li za spomenutog novinara biti sankcija. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!