Novosti / Hrvatska

PROSVJED U VUKOMERCU

Bijesni roditelji ga gađali jajima: RTL-ove kamere snimile trenutak napada na Bandićev automobil

Zagrebački gradonačelnik izviždan je nakon izlaska sa sastanka u školi, a njegov automobil napadnut je bocama

Roditelji učenika Osnovne škole Vukomerec prosvjeduju zbog jučerašnje pucnjave koja se ondje dogodila. Kako javlja naša reporterka Željka Felbar, okupilo se mnoštvo ljudi, vlada kaos, a bocama i lupanjem napadnut je automobil gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Gradonačelnik je prisustvovao sastanku u školi s roditeljima učenika, ravnateljem škole Zdravkom Dominikom, predstavnicima Ministarstva obrazovanja te policije. Po izlasku iz školske zgrade dočekali su ga nezadovoljni roditelji. Bandićev automobil napadnut je bocama, a navodno je razbijeno vjetrobransko staklo vozila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Želimo da naša djeca mogu mirno ići u školu, bez straha da će biti upucana.  Nemoguće je da se u 2018. godini puca iz kalašnjikova i iz pištolja, da se hoda tako ulicama", ogorčeni su roditelji.

Podsjetimo, dan nakon drame u kojoj je privedeno 19 osoba, a oštećeno sedam automobila stanovnici nisu odahnuli. Nastava u osnovnoj školi se odvijala, ali djece je bilo vrlo malo - samo roditelji koji nemaju kamo s njima doveli su ih u dnevni boravak. Ljutiti roditelji okupili su se ispred škole tražeći od gradonačelnika zaštitu djece.

Susjedi su potvrdili kako je jučerašnji događaj kulminacija sukoba dviju romskih obitelji koji traje već dulje vrijeme.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!