Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Druga strana priče

Policija o optužbama oca koji traži kćer: 'Koordinate su lažne, a u toj trgovini nikada nismo postupali'

Policija o optužbama oca koji traži kćer: 'Koordinate su lažne, a u toj trgovini nikada nismo postupali'
Twitter

Policija tvrdi da nisu dobili službenu prijavu o nestanku djeteta te da nisu postupali u mjestu koje navodi Sirijac

Nakon što je migrant iz Sirije putem društvenih mreža i medija uputio javni apel o potrazi za svojom kćerkom od koje ga je, kako tvrdi, razdvojila hrvatska policija na području Plitvica, stigao je i odgovor iz Policijske uprave ličko-senjske koja je odbacila njegove navode. Također tvrde da nisu dobili službenu prijavu o nestanku djeteta. 

Prema priči Sirijca, a koju je objavila i udruga Are You Syrious, on je nedavno sa skupinom migranata preko Bihaća uspio ući u Hrvatsku i došao do područja sela Smoljanac nedaleko Plitvičkih jezera. Tamo je ušao u trgovinu kupiti hranu te ga je uhvatila hrvatska policija i vratila u BiH. Tvrdi da su ignorirali njegove izjave da mu je kći ostala vani.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija ima svoju stranu priče, a odgovor PU ličko-senjske prenosimo u cijelosti: 

"Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski su službenici pristupili provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac.

Naime, navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela. Nadalje, netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama. 

U ovom je trenutku u tijeku i daljnja provjera drugih navoda. 

Također izvješćujemo da nemamo službenu prijavu nestanka djeteta niti točne identifikacijske podatke, a što u ovom trenutku otežava kvalitetno traganje. Međutim, svejedno smo internim obavijestima sustava MUP-a navedene informacije o navodnom nestanku djeteta s podacima koji su nam trenutno dostupni, proslijedili svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama kako bi bili na oprezu. 

Navedena osoba, otac, nije se službeno obratio hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosansko-hercegovačka policija. 

Svaka osoba koja raspolaže sa službenim podacima o djetetu slobodna je pristupiti u najbližu policijsku postaju i prijaviti nestanak djeteta, a otac je slobodan pristupiti na njemu najbliži granični prijelaz i to učiniti. Službenom prijavom traganje za nestalom osobom postaje kvalitetnije budući sadrži točne identifikacijske podatke, a koje mogu biti ključne za pronalazak nestale osobe". 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!