Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Išao preko Slovenije i Austrije

Odbjegli Sirijac pronađen u Italiji! Optužio policiju da ga je odvojila od kćeri, zatražio azil pa pobjegao

Odbjegli Sirijac pronađen u Italiji! Optužio policiju da ga je odvojila od kćeri, zatražio azil pa pobjegao
Twitter

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ustvrdio je da je policija odgovorno pristupila u traženju nestale djevojčice

Sirijac G.W. koji je nestao u Hrvatskoj nakon što je preko društvenih mreža uputio dramatičan apel u kojem je tvrdio kako ga je hrvatska policija na silu odvojila od kćeri, registriran je u Italiji do koje je navodno došao preko Slovenije i Austrije.

Ukoliko ga uhvati policija Sirijac će biti vraćen u Hrvatsku u kojoj je zatražio azil, piše Večernji list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjećamo, 40-godišnji Sirijac dospio je u hrvatske medije nakon apela kojeg je uputio putem društvenih mreža, a u kojem je tvrdio da ga je hrvatska policija odvojila od petogodišnje kćeri Allse. Potom je u hrvatskoj zatražio azil te dobio smještaj u zagrebačkom hotelu Porin u koji e snikad nije prijavio. Sirijac je nestao iz zagrebačkog centra za migrante.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ustvrdio je potom da je policija odgovorno pristupila traženju eventualno nestale sirijske djevojčice, ali da prema formalnim i nekim neformalnim podacima ta djevojčica nije bila nigdje registrirana.

RTL-ova Potraga potom je otkrila da je 43-godišnji Sirijac G.W. 30.8.2018. registriran u BiH te da je tada iskazao namjeru za podnošenje zahtjeva za azil, no s njim nije bila njegova 5-godišnja kćer Allsa. Ovu informaciju od  Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine nije tražila niti jedna službena institucija Bosni i Hercegovini ili Republici Hrvatskoj. 

RTL je poslao upit i Sektoru granične policije Crne Gore o tome je li zabilježen ulazak Sirijca G.W. u Crnu Goru te je li s njime bila njegova petogodišnja kćer.

U odgovoru je stajalo kako je državljanin Sirijske Arapske Republike registriran prilikom nezakonitog prelaska državne granice Crne Gore iz pravca Republike Albanije dana 23.8.2018.godine, kada je i smješten u Prihvatilište za strance. Bio je sam, bez djevojčice.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr

Reci što misliš!