Novosti / Hrvatska

pljačka teška 20-ak tisuća kn

Bahata pljačka u karlovačkom vrtiću: Ukrali radijatore, hladnjake, bojlere i kuhinjski stol

Bahata pljačka u karlovačkom vrtiću: Ukrali radijatore, hladnjake, bojlere i kuhinjski stol
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zbog obnove zgrade djeca su išetala iz vrtića, a u njega je ušetao lopov

Teška krađa u karlovačkom dječjem vrtiću. To možda danas u Hrvatskoj i ne bi bila zapaženija vijest da nisu ukradeni radijatori, hladnjaci, bojleri i kuhinjski stol.

Vodstvo vrtića šokirano je ovom bahatom pljačkom, teškom 20-ak tisuća kuna, koja se dogodila baš u trenutku kada vrtić kreće u obnovu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog obnove zgrade djeca su išetala iz vrtića, a u njega je ušetao lopov. Iz kuhinje je odnio tri bojlera, stol i dva hladnjaka.

"S obzirom da su svi uređaji i elementi u vrlo dobrom dobrom stanju njih smo planirali koristiti i u novom vrtiću. Tako da su oni bili pripremljeni za skladištenje", kaže tajnica u Dječjem vrtiću Grabrik Marina Frklić.

Sa zidova su skinuta i tri radijatora.

"Nismo mogli vjerovati. Ne razmišljamo da će se to dogoditi jer se vrtić ruši, ostale su te neke stvari koje je još trebalo skladištiti. Nismo mogli vjerovati, ne vjerujemo još ni sad", dodaje tajnica vrtića.

Djelatnici su vrtić napustili u petak i ključeve predali tvrtki zaduženoj za obnovu.

"Bili smo iznenađeni jer smo u ponedjeljak ili utorak mislili skladištiti to. To je izgleda nekako prošlo po noći. Nije bilo nešto neobično da je bilo razvaljeno i slično", rekao je Marko Skoko, glavni inženjer gradilišta.

Sudeći prema tome koliko toga u vrtiću nedostaje, u njemu je tijekom produženog vikenda očito bilo više neželjenih gostiju.

Unatoč pljački i istrazi, građevinski radovi se nastavljaju pa povratak djece u vrtić, planiran za iduću jesen, ne bi trebao kasniti.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!