Novosti / Hrvatska

Sarnavka o Jandrokoviću

'Predsjedniku Sabora poslala bih nekoliko video snimki poroda, kiretaža, vađenja maternica...'

'Predsjedniku Sabora poslala bih nekoliko video snimki poroda, kiretaža, vađenja maternica...'
Igor Kralj/PIXSELL

Nevladina aktivistica za ženska prava ocijenila je kako je reakcija Jandrokovića bila neprofesionalna

Ivana Ninčević Lesardić iz Mosta šokirala je otvorenim iznošenjem svojeg traumatičnom iskustva u bolnici nakon pobačaja. Mnogima to nije bilo dago za čuti, a među njima je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je upozorio da mu je neugodno slušajući ispovijest zastupnice.

"Kolegice Lesandrić, pa dobro nemojte sad, jednu vrlo intimnu stvar iznosite. Dovodite me u vrlo neugodnu situaciju”, rekao je predsjednik Sabora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nevladina aktivistica za ženska prava Sanja Sarnavka smatra da je u tom trenutku Jandroković bio neprofesionalan, pa i gore od toga.

"Grozna, tipično muška, patrijarhalna reakcija. Ona govori o neprofesionalnom, čak neljudskom, odnosu prema njoj kao pacijentici u jednoj teškoj životnoj situaciji, a on baš ne bi slušao jer vagine, maternice, spontani pobačaji njemu su bljak. Kao što mnogi ne bi da żene doje u javnosti. Ali svi bi demografsku obnovu. Da ne govorim o liječniku koji iznosi povjerljive podatke o pacijentici koje ne bi smio, čak se i ruga jer spominje kako nema lisice kojima veże pacijente.

Da sam na mjestu gospođe Lesandrić, liječnika I bolnicu bih tužila, a predsjedniku Sabora poslala nekoliko video snimki poroda, kiretaža, vađenja maternica u hrvatskim bolnicama. I sjedila kraj njega dok ih ne odgleda", kazala je Sarnavka za Slobodnu Dalmaciju

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!