Novosti / Hrvatska

'Velebit 18 - združena snaga'

Vojna vježba u Udbini: Predsjednica i Krstičević izbjegli novinare i pitanja o Vukovaru

Vojna vježba u Udbini: Predsjednica i Krstičević izbjegli novinare i pitanja o Vukovaru
Vijesti.hr

To je glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem će sudjelovati oko 5.500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava

Predsjednica Republike i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u subotu vojnoj vježbi "Velebit 18 - združena snaga", u vojarni "Josip Jović" u Udbini.

Predsjednica nazočila glavnom obučnom događaju HV-a: Održale se vojne vježbe u Udbini

Sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske "Velebit 18 - združena snaga", provest će se od 13. do 15. listopada na više lokacija u Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata. To je glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem će sudjelovati oko 5.500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi OSRH. Na lokaciji u vojarni "Josip Jović" u Udbini smješteno je Zapovjedništvo vježbe - operacije Združena snaga. Demonstrirat će se sposobnosti Ekspedicijskog kampa, popuna helikoptera gorivom, radio uređaji domaće proizvodnje te će se organizirati obilazak Zapovjedništva združenih snaga.

Predsjednica i ministar obrane Damir Krstičević nisu željeli odgovarati na pitanja novinara pa su spretno izbjegli medije. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!