Novosti / Hrvatska

ORGANIZATOR PROSVJEDA

Josić: 'Prosvjed nije direktno uperen protiv Vlade, ne mogu oni biti krivi za ono što se događalo 27 godina'

Josić: 'Prosvjed nije direktno uperen protiv Vlade, ne mogu oni biti krivi za ono što se događalo 27 godina'
RTL Danas

Ako se u sljedećih godinu dana nešto ne promijeni, organizirat će novi prosvjed

Jedan od organizatora prosvjeda u Vukovaru Tomislav Josić danas je na pozornici kazao kako danas u Vukovaru nisu oni koji mogu nešto promijeniti niti ih skup zanima.

Josić je gostujući u RTL-u Danas pojasnio na koja je točno mislio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mislio sam na one koji su vodili DORH i koji ga danas vode, na ministre pravosuđa koji su malo napravili, na saborske zastupnike jer oni mijenjaju zakone, na sadašnju vlast jer mislim da je dobro da i oni čuju ova svjedočanstva".

Iznijeli ste nekoliko zahtjeva, idući skup je najavljen 12. listopada 2019. Je li to rok u kojem očekujete da se bilo što napravi?

"Nadamo se da je godina dana razumna rok u kojem se može nešto napraviti, da će se nešto pokrenuti. Otkada je gradonačelnik krenuo s inicijativom za prosvjed, počelo se s nekakvim optužnicama. Ako pak ne bude promjena, onda ćemo vidjeti, da li će to biti ovdje ili na nekoj drugoj lokaciji, ali da će biti novih prosvjeda i pritisaka, bit će sigurno".

Uskoro nas očekuje "Kolona sjećanja". Hoćemo li imati ponovno dvije kolone?

"Nećemo, zašto bi imali? Nismo ni onda imali, onda smo imali jednu kolonu i jednu malu skupinu ljudi. Ne vidim razloga za bilo kakve podjele. Ovaj prosvjed nije direktno uperen protiv aktualne vlasti, oni su na vlasti godinu i pol dana, ne mogu oni biti krivi za sve što se događalo zadnjih 27 godina

TIJEK DOGAĐAJA PROČITAJTE OVDJE

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!