Novosti / Hrvatska

TRAŽE PODIZANJE STANDARDA

SDP-ovke osudile napade: 'Žene koje su usude dignuti glas i ukazati na ponižavanje naziva se lažljivicama'

SDP-ovke osudile napade: 'Žene koje su usude dignuti glas  i ukazati na ponižavanje naziva se lažljivicama'
Marko Prpić/Pixsell

Od Vlade i Ministarstva zdravstva su zatražili podizanje standarda zdravstvene zaštite žena

Iz Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a u subotu su zatražili od Vlade i Ministarstva zdravstva podizanje standarda zdravstvene zaštite žena te ustvrdili kako je svjedočanstvo saborske zastupnice Ivane Ninčević–Lesandrić o ponižavajućem, nehumanom postupanju prema ženama u hrvatskom zdravstvenom sustavu aktualiziralo pitanja na koja brojne žene godinama ukazuju.

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Forum žena SDP-a u priopćenju ocjenjuje da su ostvarivanje reproduktivnih prava žena i zaštita reproduktivnog zdravlja žena u Hrvatskoj ugroženi - kako politikama aktualne Vlade i ministra zdravstva, tako i uobičajenom medicinskom praksom, koja se prema pacijenticama odnosi ponižavajuće, nehumano i neprofesionalno. 

"I ne samo to: žene koje se usude dignuti glas i ukazati na ponižavanje kojemu su bile izložene, javno se naziva lažljivicama i optužuje za nizak prag tolerancije boli. 

Sramotne su to izjave liječnika splitske bolnice, ali ništa manje nisu za osudu niti reakcije predsjednika Hrvatskog sabora i ministra zdravstva kojima je 'neugodno' kad se o tretmanu žena u hrvatskim bolnicama progovori u Hrvatskom saboru. 

I predsjednik Sabora i ministar zdravstva, a pretpostavljamo i predsjednik Vlade, najradije bi da ih se ne uznemirava tim nekim 'ženskim stvarima'. 

Mi im poručujemo: o da, uznemiravat ćemo vas itekako!", stoji u priopćenju iz Foruma žena SDP-a koje je potpisala v.d. predsjednice Karolina Leaković. 

Od Vlade i Ministarstva zdravstva su zatražili podizanje standarda zdravstvene zaštite žena, dostupnost suvremenih medicinskih postupaka u ginekologiji i opstetriciji i poštivanje dostojanstva pacijentica.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!