Novosti / Hrvatska

protest zbog prijetnji smrću

Kontroverzni novinar nakon više od 40. dana štrajka glađu na rubu smrti: 'Hitno ga treba hospitalizirati'

Kontroverzni novinar nakon više od 40. dana štrajka glađu na rubu smrti: 'Hitno ga treba hospitalizirati'
Patrik Macek/PIXSELL

Kako su na društvenim mrežama izvijestili njegovi suradnici, u noći s ponedjeljka na utorak Margetiću je pozlilo

Zdravstveno stanje Domagoja Margetića, kontroverznog i nagrađivanog novinara iz Zagreba koji već preko 40 dana štrajka glađu zbog pritisaka i prijetnji smrću kojima je, kako napominje, podložen kao i njegova obitelj, početkom ovog tjedna ušlo je u kritičnu fazu. 

Kako su na društvenim mrežama izvijestili njegovi suradnici, u noći s ponedjeljka na utorak Margetiću je pozlilo te je u 41. dan štrajka ušao i iznimno teškim zdravstvenim okolnostima. 

"U trenutku kad je izgubio svijest, s njim su bili kolege i prijatelji. Došlo je do krvarenja debelog crijeva, ukočenosti desne strane glave, jakih bolova u bubrezima, a ponovno su ustanovljene i teškoće u radu srca. Intervenirao je tim hitne pomoći, više puta tijekom intervencije upozorili su Domagoja na njegovo izuzetno ozbiljno i kritično zdravstveno stanje, ali budući da je u tom trenutku bio pri punoj svijesti, potpisao je da odbija preporučenu hospitalizaciju, na čemu su liječnici više puta insistirali. Stav liječnika hitne pomoći bio je da Margetića treba hitno hospitalizirati i pružiti mu potrebnu medicinsku pomoć. Margetićevo stanje je izuzetno ozbiljno i pozivamo sve one koji mogu utjecati na eventualno stvaranje uvjeta u kojima bi istraživački novinar Domagoj Margetić prekinuo štrajk glađu da to i učine", stoji u objavi njegovih prijatelja na Facebook profilu. 

Prijatelji istaknutih novinara tvrde kako je u dogovoru s njima najavio podnošenje nove prijave zbog najnovijih prijetnji i pritisaka, za koje je saznao tijekom pretprošle večeri. 

„Domagojevo stanje je vrlo ozbiljno i kritično, na što su upozorili i liječnici, te naglasili da, sve dok je pri punoj svijesti, nijedan liječnik ne smije poduzimati išta bez Domagojeve suglasnosti", doznaje se iz krugova bliskih novinaru Margetiću. piše Glas Istre. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!