Novosti / Hrvatska

PRVI KORACI

Novi šef Uljanika: Nužno je nastaviti poslovanje, tražit ćemo od Vlade pomoć oko plaća

Prvi korak nove Uprave Uljanika je osigurati kontinuitet poslovanja Uljanik grupe

Osim nastavka poslovanja nužno je osigurati i nastavak suradnje s brodovlasnicima, čija je podrška ključna za nastavak poslovanja grupe, poručio je u petak novi predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić, koji je najavio da će tražiti podršku Ministarstva gospodarstva i Vlade kako bi se pronašlo rješenje za isplatu plaća.

Nadzorni odbor Uljanika jučer je imenovao novu Upravu u kojoj su, uz Bulića kao predsjednika, još dva člana - Bojan Blagonić i Milko Mihovilović, a nova se Uprava jutros sastala i s Nadzornim odborom i bivšim vodstvom pulskog brodogradilišta te je i službeno provedena primopredaja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Preuzeli smo odgovornost u trenucima kada se društvo nalazi u poteškoćama s ciljem da osiguramo preduvjete za nastavak poslovanja cijele grupe i svih naših zaposlenika te kontinuitet poslovanja u gradnji brodova", rekao je novi predsjednik Uprave Emil Bulić u svom prvom obraćanju novinarima.

Zahvalio je svim vjerovnicima koji su, kako je istaknuo, ključni za opstojnost Uljanika, a bili su ključni i da se osigura opstojnost tvrtke do ulaska u program restrukturiranja.

Ustvrdivši kako novo vodstvo Uljanik grupe želi osigurati nastavak suradnje s brodovlasnicima, čija je potpora ključna za nastavak poslovanja grupe, Bulić je istaknuo kako novo vodstvo Uljanika od danas kreće u razgovor s njima, kao i s predstavnicima svih državnih nadležnih institucija.

Na pitanje kako misle osigurati novac za plaće, Bulić je uzvratio kako "nova uprava nije u mogućnosti donositi takve odluke te kako će se za plaće morati obratiti nadležnim institucijama Republike Hrvatske".

"Tek smo prije par sati preuzeli dužnost da bi mogli već sada govoriti o rješenju problema isplate plaća. Upravo je to bila prva tema na sastanku s Nadzornim odborom i s predstavnicima radnika. Da bi rješavali plaće moramo se obratiti nadležnim državnim institucijama pri čemu moramo voditi računa o dugoročnim interesima Uljanika na način da moramo osigurati budućnost kompanije, i to dokazati", rekao je Bulić, dodavši kako je upravo opstojnost Uljanika uvjet da plaća bude isplaćena.

"Moramo stvoriti preduvjete za isplatu plaće, a prvi korak u tome je razgovor s Ministarstvom gospodarstva te prezentacija našeg plana restrukturiranja koji pokazuje svoju održivost. Na istom sastanku zamolit ćemo za podršku u osiguranju plaće", istaknuo je. 

Novi predsjednik Uprave Uljanika očekuje punu potporu Vlade. "Očekujem da nas prati u našem programu restrukturiranju, a na nama je da dokažemo svoju opstojnost", rekao je Bulić. 

Novinarima je potvrdio da će se plan restrukturiranja Uljanika temeljiti isključivo na brodogradnji sa svim nužnim resursima, s time da su, kako kaže, "kompenzacije izvjesne i nužne te je to dio programa koji će se usuglasiti s Vladom".

"S planom restrukturiranja nastavljamo bez zastoja i u kontinuitetu", poručio je novi predsjednik Uprave Uljanika. 

Odgovarajući na pitanje novinara je li uskoro na pomolu "raskid braka" s riječkim 3. majem, Bulić je istaknuo kako se s tom tvrdnjom ne slaže. 

Uljanik i 3. maj su jedna grupa te djeluju kao jedna kompanija, rekao je Bulić, napominjući da će bude li kakvih novosti po tom pitanju o tome pravovremeno izvijestiti. 

Preostala dva člana nove Uprave Uljanika - Milko Mihovilović i Bojan Blagonić poručili su kako je iznimno važno da su svi na istoj strani i da djeluju u istom smjeru kao tim. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!