Novosti / Hrvatska

HODOČAŠĆE U BIH

Pitali smo HDZ zašto vodi članstvo u Međugorje? Kažu da se odgovor nalazi u Statutu stranke

Pitali smo HDZ zašto vodi članstvo u Međugorje? Kažu da se odgovor nalazi u Statutu stranke
Hrvoje Jelavić/PIXSELL, Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Ovo je već treći puta da će HDZ Karlovačke županije članstvo povesti u Međugorje.

HDZ Karlovačke županije sljedećeg će vikenda već treći puta povesti svoje članstvo na hodočašće u Međugorje, a svrhu i cilj tog putovanja pronašli su u prvom stavku, prvog članka Statuta HDZ-a. 

"Damir Jelić kao predsjednik županijske organizacije nastavio je tradiciju koju je uveo njegov prethodnik Ivan Vučić, koji je 2009. i 2012. godine vodio hodočasnike u Međugorje", odgovorili su nam iz Tajništva Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije te dodali kako je odaziv članova za hodočašće vrlo velik. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje koliko su članovi morali platiti za putovanje i smještaj u Međugorju, iz HDZ-a su nam odgovorili da je "cijena prilagođena svakom ponaosob, a kretala se od 100 kuna na više, a ostatak iznosa je financiran od prikupljenih članarina kroz protekle godine". 

"Hodočašće je isključivo duhovnog karaktera"

Iz HDZ-a ne otkrivaju koliko će točno članova ići na hodočašće, već su se pohvalili da su zastupljene "skoro sve općinske i gradske organizacije kao što je to bilo i prethodna dva puta". 

"Napominjemo kako je i ovo hodočašće, kao i ono 2009. i 2012. godine izričitog duhovnog karaktera i održava se već tradicionalno na inicijativu gradskih i općinskih organizacija te naših članova i simpatizera", napisali su iz HDZ-a. 

VEZANI ČLANAK

Za kraj su željeli naglasiti da se "sama svrha i cilj ovog hodočašća najbolje može prepoznati u Statutu Hrvatske demokratske zajednice" i to u prvom stavku prvog članka koji glasi: "Hrvatska demokratska zajednica je narodna i stožerna državotvorna stranka koja promiče hrvatske nacionalne interese, domoljublje te tradicionalne, demokršćanske i univerzalne humanističke vrijednosti". 

Podsjetimo, HDZ-ov župan Karlovačke županije Damir Jelić je i ranijih godina, kao karlovački gradonačelnik vodio dužnosnike, direktore gradskih tvrtki, pročelnike i ravnatelje škola i ustanova na duhovnu obnovu u samostan kod Buškog jezera u Hercegovini.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!