Novosti / Hrvatska

idući tjedan ga šalju ek

Sastanak Horvata i Bulića: Plan za spas Uljanika još nije gotov, radnici ni ovaj tjedan neće dobiti plaće

Sastanak Horvata i Bulića: Plan za spas Uljanika još nije gotov, radnici ni ovaj tjedan neće dobiti plaće
Duško Marušić/Marko Lukunić/Pixsell

Restrukturiranje će drugačije provoditi u Puli, a drugačije u Rijeci

U utorak je u ministarstvu gospodarstva poduzetništva i obrta održan prvi radni sastanak ministra Darka Horvata s novom Upravom Uljanika koju vodi Emil Bulić, nakon čega je javnosti poručeno da plan restrukturiranja još uvijek nije gotov, a kako plaće ne treba očekivati u ovome tjednu.

"Sljedećih par dana trebat će da se finišira dokument i da ga idući utorak ili u srijedu zaprimo u ministarstvu. Nakon toga s ministarstvom financija ide analiza dokumenta s čijim konceptom smo se složili. Tijekom sljedećeg tjedna dokument će biti poslan u Europsku komisiju", rekao je nakon sastanka Horvat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pojasnio je kako su novitet u ovom prijedlogu plana 'kolege iz 3. maja', što znači da se će restrukturiranje drugačije provoditi u brodogradilištu u Puli, a drugačije u Rijeci.

"Koncept Grupe i dalje će biti jedinstven, samo će se restrukturiranje drugačije provoditi. Razmišljamo koliko nam likvidnosti treba da završimo brodove koji su na navozima", rekao je ministar.

Potvrdio je da za brodogradilištima ima interesa potencijalnih strateških partnera, ali i da je puno veći interes za riječko brodogradilište 3. maj.

Bulić se zahvalio svim radnicima na strpljenju jer zna da su financijski najugroženiji.

"Mi smo održali razgovore s predstavnicima radnika, prva tema su nam bile plaće i mjere kako bi ih osigurali", rekao je Bulić. 

Hrvoje Burić: 'Najodgovorniji za stanje u 3. maju su IDS, Končar i uprava Uljanika'

Predsjednik Nezavisne liste Bura i riječki gradski vijećnik Hrvoje Burić izjavio je u utorak da je za sadašnje stanje riječkog brodogradilišta 3. maj najviše odgovoran IDS, i to posebno gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski župan Valter Flego, te poduzetnik Danko Končar i Uprava pulskog Uljanika.

 Danko Končar je dao pozajmicu Uljaniku, ali je to uvjetovao osiguranjem u nekretninama vrijednosti veće od 100 milijuna kuna. Predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan nije uvjetovao davanje pozajmice iz riječkog 3. maja Uljaniku od 523 milijuna kuna na sličan način, tako da je i on, zajedno s IDS-om, Končarem i upravom Uljanika odgovoran za svjesno uništenje brodogradnje u Rijeci, rekao je na konferenciji za novinare u Rijeci gradski vijećnik Burić.

VEZANE VIJESTI

Komentirajući stanje u riječkome Gradskom vijeću, Burić je naveo da u gradu postoje 'javna i tajna SDP-ova koalicija'.

 Javna je suradnja SDP-ove koalicije "Rijeka za sve" s HNS-om, o čemu su sporazum potpisali na dan rušenja dotadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Čordaševa (Akcija mladih) i imenovanjem Andreja Poropata (HNS) na to mjesto novom većinom glasova, kazao je Burić. Tajna je koalicija SDP-a i partnera s Listom za Rijeku, dodao je.

 Tu suradnju SDP-a i Liste za Rijeku potvrđuje i donacija novaca iz gradskog proračuna udruzi Slobodna država Rijeka, iza koje stoji Lista za Rijeku, pa pozivamo ovu političku stranku da javno objavi ugovor o toj donaciji, rekao je Burić.

 Spominjući prekide dvaju posljednjih sjednica riječkoga Gradskog vijeća rušenjem kvoruma, ocijenio je da svatko tko ostaje u vijećnici i održava kvorum, pripada SDP-ovoj koaliciji, bez obzira na to kako glasovao o pojedinim točkama.

 Gradsko vijeće je nefunkcionalno i najbolje rješenje bi bili novi izbori u Rijeci, a oni se mogu izazvati rušejem prijedloga gradskog proračuna pa mi sad najavljujemo da nećemo podržati proračun, rekao je Burić.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!