Novosti / Hrvatska

OSTAJE U PRITVORU?

Državno odvjetništvo kontra Turudića: 'Nismo odustali od ispitivanja svjedoka!'

Državno odvjetništvo kontra Turudića: 'Nismo odustali od ispitivanja svjedoka!'
Goran Stanzl/PIXSELL

'Državno odvjetništvo nije odustalo od ispitivanja svjedoka i nije točna izjava predsjednika Županijskog suda u Zagrebu'

"Mislim da su velike šanse da uskoro izađe na slobodu. Držim da bi neko duže trajanje istražnog zatvora bilo bespredmetno. Vjerujem da već za nekoliko dana može izaći. Bliži sam zaključku o danima i tjednima, a ne mjesecima, odgovorio je jučer u RTL-u Danas Ljubo Pavasović Visković na pitanje kada bi Ivica Todorić mogao na slobodu.

Nakon godinu dana Ivica Todorić vratio se iz Engleske u Hrvatsku. Prenoćio je u istražnom zatvoru u Remetincu zbog sumnje da je iz Agrokora izvukao više od milijardu kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, iako je u aferi Agrokor ukupno 15 osumnjičenih, istražni zatvor bio je odobren jedino za Todorića, čija se obrana žalila na sudsku odluku o pritvoru, ali ta žalba nije ni razmatrana.

Na slobodu bi, kako je to rekao i Pavasović Visković, mogao uskoro. Neki tvrde možda već i danas.

No, to možda i neće biti slučaj. Krenimo redom.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić kazao je kako još uvijek ne može sa sigurnošću potvrditi točan termin dolaska Ivice Todorića pred suca istrage

Ukoliko ga odvedu na ispitivanje, a to bi, kako se doznaje, moglo biti oko podneva, tijek razvoja događaja pratite uživo na portalu Vijesti.hr gdje će RTL-ovi reporteri donositi najnovije informacije.

Jedan svjedok nije ispitan

Isto tako, u priči oko Todorića ključan je i jedan preostali svjedok koji nije ispitan. Navodno, nalazi se u Nizozemskoj i već je nekoliko puta propao pokušaj njegovog ispitivanja. No, pojavile su se informacije koje idu u tom smjeru da će DORH odustati od njegovog ispitivanja i sukladno tome prestat će važiti mogućnost utjecaja od svjedoka zbog čega je za Todorića i zatražen istražni pritvor. 

Na upit reporterke RTL-a Ivane Ivande Rožić jesu li odustali od ispitivanja tog jednog svjedoka iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu odgovorili su slijedeće:

"Državno odvjetništvo u predmetu za koji pitate nije odustalo od ispitivanja ni jednog od svjedoka i nije točna izjava predsjednika Županijskog suda u Zagrebu", poručili su.

Naime, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u medijima je rekao kako je "neslužbeno doznao da je DORH odustao od ispitivanja svjedoka koji još nisu ispitani."

Također, DORH ima još jednog asa u rukavu. Oni bi, navodno, zahtjev za istražni pritvor mogli tražiti zbog "mogućnosti od bijega" u drugom slučaju, onom vezanom uz Nexus ulaganje.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!