Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PRI POVRATKU U HRVATSKU

Zbog istrage zločina na Ovčari? Srpski policajaci na Bajakovu priveli bivšeg MUP-ova istražitelja

Zbog istrage zločina na Ovčari? Srpski policajaci na Bajakovu priveli bivšeg MUP-ova istražitelja
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kajkić će podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja

Suspendirani MUP-ov istražitelj za ratne zločine na Ovčari Nikola Kajkić i predsjednica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorica Gregurić u četvrtak su, kako tvrde, zaustavljeni na graničnom prijelazu Bajakovo kad su se vraćali iz Beograda. Gregurić tvrdi kako su ih na Bajakovu okružila četvorica policajaca.

Kajkićev odvjetnik Branko Šerić je komentirao incidente rekavši:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Kajkića su na Bajakovu zaustavili neuniformirani djelatnici MUP-a Srbije. Lišili su slobode njega i Gregurić, odveli ih u graničnu policiju na Bajakovo. On tvrdi da su ga skinuli do gola i rekli mu da je uhićen. Sve je to trajalo nekoliko sati, nakon toga su ih otpustili bez dokumenata", kazao je Šerić i dodao kako Kajkić tvrdi da su mu srpski policajci poručili kako oni dobro znaju tko je on te mu rekli da se nema što baviti s Ovčarom.

"Govorili su mu što on ima tražiti u Srbiji, da sve znaju o njegovom radu u povodu predmeta Ovčara, jer da su oni sve to procesuirali i stoga je zaključio da su pripadnici neke od službi u Srbiji koji su ga htjeli zastrašiti, očigledno. Pustili su ga nakon 4, 5 sati. Kako ništa nisu našli, naravno, pustili su ga i Zoricu Gregurić. Čovjek je pretrpio golemi stres u šoku je, zatražio je liječničku pomoć", rekao je Šerić.

Šerić ističe kako je jedini razlog Kajkićevog posjeta Beogradu bio sastanak s Florence Hartmann i njezinim suradnicima te da je Kajkić u Beograd putovao kao privatna osoba.

Šerić je rekao da će Kajkić podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja u Hrvatskoj, ali i Srbiji.

"U dogovoru s njim poduzet ćemo pravne korake jer se radi o nezakonitom lišavanju slobode, nezakonitom uhićenju, kako i na koji način, to ćemo još odlučiti."

Iz MUP-a poručuju da se Kajkić nije obratio za pomoć hrvatskoj policiji, ali je nadležna policijska uprava s njim stupila u kontakt te će o svemu zatražiti informacije od srbijanske policije.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!