Novosti / Hrvatska

u korčulanskoj školi

Časna sestra svojim učenicima rekla da nacrtaju djecu koji ne idu na vjeronauk: 'Treba im pomoć'

Časna sestra svojim učenicima rekla da nacrtaju djecu koji ne idu na vjeronauk: 'Treba im pomoć'
Marko Jurinec/PIXSELL

Sljedeći korak bio je zahtijevanje od učenika da nacrtaju nekog od svojih prijatelja koji ne ide na vjeronauk, te su uz crtež morali napisati i imena te djece

Časna sestra koja djeci u korčulanskoj osnovnoj školi Petra Kanavelića predaje vjeronauk, od učenika je zatražila da nacrtaju svoje prijatelje koji ne idu na vjeronauk s obrazloženjem da je takvima potrebna pomoć od Boga, ispričala je za Telegram.hr jedna žena čija je kći bila na tom satu vjeronauka.

Kako je ispričala, njezina kći pohađa prvi razred te korčulanske osnovne škole i prošlog tjedna prepričala joj je situaciju s vjeronauka. Na tom satu tema je bila koga bi učenici doveli Isusu, a časna sestra im je rekla da Isusu treba dovesti one koji ne vjeruju u Boga. Oni koji ne vjeruju u Boga, naravno, ne idu ni na vjeronauk, a časna je svojim učenicima rekla da upravo takvoj djeci treba pomoć.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sljedeći korak bio je zahtijevanje od učenika da nacrtaju nekog od svojih prijatelja koji ne ide na vjeronauk, te su uz crtež morali napisati i imena te djece. Mama koja se javila navedenom izvoru, rekla im je i da su se neki roditelji požalili učiteljici, pa se sada čeka reakcija škole.

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!