Novosti / Hrvatska

SASTAO SE S PREMIJEROM

Ukrajinski milijarder htio spasiti Uljanik, ali sad se premišlja: 'Problem su golemi dugovi'

Ukrajinski milijarder htio spasiti Uljanik, ali sad se premišlja: 'Problem su golemi dugovi'
Vlada.hr

Njegovi će stručnjaci u idućih mjesec dana provesti klasično dubinsko snimanje kompanije

Ukrajinski milijarder Vadim Novinsky u ponedjeljak je bio u Banskim dvorima i razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem o stanju u Uljaniku i 3. maju, ali još nije siguran hoće li se uopće upuštati u tu poslovnu avanturu i pojaviti kao ulagač.

Njegovi će stručnjaci u idućih mjesec dana provesti klasično dubinsko snimanje kompanije te će on tek tada moći donijeti odluku je li zainteresiran ući u pulski i riječki škver.

Ocjenjuje da su problemi u Uljaniku, čije ime Novinsky zasad jedva izgovara, jako veliki i potrebne su mu dodatne informacije o financijskom stanju.

"O detaljima i novcu još nismo razgovarali", odgovorio je na pitanje je li premijeru rekao koliko je konkretno spreman uložiti u posrnula brodogradilišta.

VEZANE VIJESTI

"Škverovi imaju ogroman potencijal, kao i ljudi koji u njima rade. Problem su golemi dugovi, to što su brodovi građeni s minusom, odnosno kako se upravljalo projektima i vodio financijski menadžment u toj kompaniji", rekao je.

Hoće li se, možda, pojaviti kao partner s Končarom u Uljaniku, još ne zna.

"S Dankom Končarom sam veliki prijatelj, znamo se jako dobro, a s planom restrukturiranja Uljanika nisam još upoznat. Tek ga moram proučiti. Tada ću znati je li odgovor ‘da’ ili ‘ne’, no jako sam zainteresiran za Končarov plan", rekao je Novinsky za novac.hr.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!