Ostani doma
Novosti / Hrvatska

vrgoračka racionalizacija

Pranić otpustio uhljebe i proširio vrtić: 'Nemamo administraciju, ali imamo stručno osoblje za djecu'

Pranić otpustio uhljebe i proširio vrtić: 'Nemamo administraciju, ali imamo stručno osoblje za djecu'
Facebook/Ante Pranić

'Nakon racionalizacije administrativnih mjesta, razbili smo i spojili urede administracije i napravili dodatnu prostoriju za još jednu grupu djece'

Mostov gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić na svom Facebooku objavio je status u kojem piše kako su viškom prostora i novcem dobivenog nakon otpuštanja viška administracije proširili dječji vrtić. 

"Kada su nam građani dali povjerenje dočekao nas je kaos u dječjem vrtiću. Nismo imali pedagoga ili stručne osobe ali smo imali višak administracije. Uveli smo red. Sada nemamo administraciju zbog racionalizacije, ali imamo stručno osoblje za djecu", napisao je Pranić.

"Prozivani smo godinu dana da samo protuzakonito otpustili višak djelatnika iz administracije koji su inače zaposleni protivno Pedagoškom standardu. Danas je došla sudska presuda za jedno administrativno radno mjesto koje smo ukinuli. Sud kaže da smo sve proveli po zakonu. Nakon racionalizacije administrativnih mjesta, razbili smo i spojili sve urede administracije i napravili dodatnu prostoriju za još jednu grupu djece", napisao je.

O Praniću su mediji podosta pisali prije nekoliko mjeseci zbog njegove svađe s jednim zaposlenikom gradske u prave kojeg je otpustio. Zaposlenik je nakon otkaza tužio Grad, no presudu je izgubio, a sud je donio odluku prema kojoj je otkaz bio legalan. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!