Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nasilje u osječkoj školi

Prijetio da će kolege ubiti skalpelom: Preblematični dječak pohađa sam nastavu

Prijetio da će kolege ubiti skalpelom: Preblematični dječak pohađa sam nastavu
Ilustracija/Thinkstock

F. K. u utorak je krenuo s nastavom "jedan na jedan" koju odrađuje sa stručnom službom

Otkako je u Osnovnoj školi "Tin Ujević" u Osijeku prošle srijede 12-godišnji F. K. skalpelom prijetio da će ubiti svoje kolege, a potom i sebe, a što je bila kulminacija njegova višegodišnjeg maltretiranja, učenici 5.b razreda tek su utorak sjeli u svoje klupe.

Podsjetimo, ogorčeni roditelji potvrdili su da njihova djeca trpe nasilje godinama te su odlučili bojkotirati nastavu sve dok je F. K. u istom razredu s njihovom djecom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U cijeli slučaj uskoro su se uključile sve mjerodavne službe te je za sada poduzeto prijelazno rješenje – 12-godišnji F. K. jučer je krenuo s nastavom "jedan na jedan" koju odrađuje sa stručnom službom, i to u suprotnoj smjeni od one koju polazi njegov razred.

"Ovaj tjedan taj će učenik imati nastavu od 8 do 11.30 sati, a to bi trebalo biti tako sve dok se za njega ne pronađe mjesto u Osnovnoj školi "Vijenac", odnosno u Odjelu za djecu s poremećajem u ponašanju",  rekla je  za Glas Slavonije Kristina Knežević, majka učenice iz tog razreda.

Do bilo kakvog premještaja bez određenih intervencija nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja u OŠ "Vijenac" neće doći prije rujna 2019. godine. Potvrdila je to ravnateljica OŠ "Vijenac" Vesna Vrbošić, dodajući da će F. K. ići ondje u školu tek kad se oslobodi jedno mjesto u posebnom razrednom odjelu, a što je doneseno rješenjem Ureda državne uprave Osječko-baranjske županije. Vrbošić kaže kako su ipak nakon cijelog događaja školu zvali i iz MZO-a, kao i iz UDU-a, no zasad još nije sigurno može li ranije doći do premještaja učenika u drugu školu.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!