Novosti / Hrvatska

HSS BI GA MOGAO PODRŽATI

Ide li Milanović na izbore? 'On je jak kandidat, no ako ne požuri Kolinda će postati favorit'

Zoran Milanović se pojavio na okruglom stolu Hrvatske seljačke stranke

Pojavljivanje Zorana Milanovića na okruglom stolu HSS-a ponovno je potaknulo priču o tome hoće li se bivši premijer kandidirati na nadolazećim predsjedničkim izborima. Jer Kolinda Grabar-Kitarović trenutačno nema pravog protukandidata. 

Oporba traži nekoga tko bi imao šanse protiv aktualne predsjednice koja je već dobro u kampanji. Takvog jakog protukandidata vide upravo u Milanoviću, no on i dalje šuti. Bivši premijer još nije odlučio hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima sljedeće godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegova moguća kandidatura očekuje se što prije, a neslužbena kampanja već traje - svjestan je predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji kaže da, ako se Milanović odluči kandidirati, da će tek onda HSS odrediti hoće li biti i njihov kandidat.

"Ja mislim da je on jak kandidat, ali on odlučuje, druga stvar je ne možete ući u utrku kasno, svi koji misle biti kandidati, moraju u mjesec - dva istaći kandidaturu, inače će Kolinda doista postati favorit", rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak. 

"Moram pozdraviti bivšeg predsjednika Vlade Zorana  Milanovića jednim pljeskom. On je samozatajan u posljednje vrijeme, morat ćemo to promijeniti", kazao je Beljak. 

Iako ne potvrđuje, Zoran Milanović ime je koje se spominje kao najjača konkurencija  aktualnoj predsjednici. 

Dok rejting njegove stranke i dalje pada, šef SDP-a priznaje razgovara se o predsjedničkom kandidatu, pa i s Milanovićem. Davor Bernardić tvrdi kako se s Milanovićem još uvijek razgovara.

"SDP će odluku donijeti demokratski, na svojim tijelima. Vjerojatno iza europskih izbora razgovaramo, propitujemo, tražimo rješenja i potencijalne kandidate", poručio je Bernardić te dodao kako je u kontaktu s Milanovićem kao i s ostalim članovima i članicama stranke.

Zoran Milanović pojavio se na okruglom stolu Hrvatske seljačke stranke i na brojne upite novinara ostao suzdržan. "Hvala vam, došao sam slušati", kratko je odgovorio na pitanje hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima. 

"Važno je da se jedan ozbiljan kandidat suprostavi Kolindi Grabar Kitarović i to je građanska obveza. Ja sam bila u Vladi premijera Milanovića i odlično smo surađivali, predsjednička funkcija je drugačija", kazala je predsjednica GLAS-a, Anka Mrak Tritaš.

Predsjednica će o drugom mandatu odlučiti poslije europskih izbora. Nakon svađe s Vladom zbog Marakeša, prema anketama izgubila je četvrtinu pristaša, a tomu su joj se podrugljivo narugali i u HDZ-u - stranci iz koje je potekla.

Prvi joj je službeni protukandidat bivši  MOST-ovac Marko Vučetić. A jo netko ima predsjedničke ambicije koje, za sada, ne otkriva. Riječ je o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Izbori će se održati vjerojatno krajem sljedeće godine, no kampanja je za neke davno počela, a prava borba za Pantovčak tek se očekuje.  

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!