Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Nepravomoćna presuda

Stigla prva presuda za pucanje nasipa: RH i Hrvatske vode su KRIVI! Trebaju isplatiti višemilijunski iznos!

Stigla prva presuda za pucanje nasipa: RH i Hrvatske vode su KRIVI! Trebaju isplatiti višemilijunski iznos!
Pixell

Donesena je prva presuda za naknadu štete zbog pucanja nasipa tijekom poplava u županjskoj Posavini 2014.

Trgovački sud u Osijeku donio je prvu presudu po tužbi za naknadu štete zbog probijanja nasipa u županjskoj Posavini tijekom katastrofalnih poplava 2014. godine.

Državu i Hrvatske vode tužila je tvrtka iz Vinkovaca Šimun d.o.o. kojoj bi, prema nepravomoćnoj presudi, trebalo biti isplaćeno 3.649.484 kuna na ime štete te još 387.298 kuna zateznih kamata i sudskih troškova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nalaže se tuženici Republika Hrvatska isplatiti tužitelju Šimun d.o.o., na ime štete novčani iznos od 3.649.484,88 kn kao i da tužitelju naknadi parnični trošak u iznosu od 387.298,00 kn sve zajedno s pripadajućim zateznim kamatama koje teku na te iznose po stopi određenoj za svako polugodište uvećanjem prosječne kamatne stope na stanja kredita odobrenih za razdoblje dulje od godinu dana nefinancijskim trgovačkim društvima izračunate za referentno razdoblje koje prethodi tekućem razdoblju za tri postotna poena, od 26.studenog 2018. pa do isplate, u roku osam dana", stoji u presudi.

Tvrtka Šimun d.o.o. tužila je državu i Hrvatske vode zbog štete koje su pretrpjeli nakon pucanja nasipa kod Račinovca i Rajevog sela 2014. godine. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!