Novosti / Hrvatska

Građani u strahu

Panika zbog krađe vozila u Novom Zagrebu: Pod okriljem noći nestala 24 automobila

U Hrvatskoj se godišnje ukrade manje od 150 vozila, ove godine ukradeno 96 automobila

Dok se u čitavoj Hrvatskoj godišnje ukrade manje od 150 vozila, u Novom Zagrebu pod okriljem noći samo u ovoj godini nestalo je 24 automobila.

Ne zna se zašto, ali kradljivci imaju pik baš na jednu  ulicu. Kako bi se tome stalo na kraj stanovnici i policija najavljuju nove korake.

U gluho doba noći, u Zapruđu je i sinoć nestao još jedan automobil.

„Znači negdje između 9 i 6 ujutro oni su njega digli, punili i jednostavno automobil ti nestane u dvije sekunde. I to je to“, kazao je Nikša Županović, vlasnik ukradenog automobila.

Kad su shvatili da nema automobila pozvali su policiju, koja je im je rekla da ne polažu prevelike nade u pronalazak. 

„Čim smo rekli da je model Golf 7, oni su nam rekli gledajte to vam je nažalost ukradeno, možete se pozdraviti s time“, rekao je Županović.

VEZANE VIJESTI:

A sve manje nade u pronalazak imaju i stanovnici Metikoševe ulice, također u Zapruđu, koji su postali žrtve kradljivaca, koji su im u razdoblju od godinu dana ukrali 7 automobila i to 2 u posljednja dva tjedna. Iznenađenje je bilo tim veće što su vozila nestala u podzemnim garažama.  

„Moramo biti oprezni. Mislili smo da ćemo biti sigurni jer eto imamo mjesto u garaži i imamo vrata koja se zatvaraju i otvaraju na daljinski, ali eto“, rekla je Romana iz Zagreba.

„Boje se ljudi naravno, ali mislim što ćemo sada, živjeti u strahu?“, smatra Medina.  

Proteklih godina najčešće su se zbog dijelova krali oni stariji automobili, no lopovi danas ne prezaju ni pred novim modelima. Glavne mete su Škode i Volkswageni.

U ovoj godini uz Novi Zagreb, lopovi su najviše djelovali na području Črnomerca i Susedgrada, Trnja i Maksimira, dok su u Dubravi koja je inače na zlom glasu bile 3 krađe. Sveukupno je ove godine ukradeno 96 automobila.

Krađama u garažama na kraj se dolazi uvođenjem nadzornih kamera. No, na otvorenom često ni one nisu dovoljne.

 

  

 

 

 

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!