Ostani doma
Novosti / Hrvatska

odsluženje kazne

Josip Perković stiže u Hrvatsku: 'Kaznu će prevesti na naš pravni sustav i nakon toga će biti izručen'

Josip Perković stiže u Hrvatsku: 'Kaznu će prevesti na naš pravni sustav i nakon toga će biti izručen'
Peter Kneffel/DPA/PIXSELL

Bivši jugoslavenski, ali i hrvatski obavještajci Josip Perković i Zdravko Mustač u siječnju bi mogli biti dovedeni na odsluženje kazne u Hrvatsku

Odvjetnik Josipa Perkovića Anto Nobilo potvrdio je za Vijesti.hr da je na Županijski sud u Zagrebu stigla dokumentacija vezana uz izdržavanje Perkovićeve kazne u Hrvatskoj nakon što je u Njemačkoj zajedno sa Zdravkom Mustačem osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu. "Županijsku sud mora zakazati izvanraspravno vijeće gdje bi se ta kazna koja je tamo izrečena prevela na naš pravni sustav i nakon toga će on biti izručen", kazao je Nobilo.

Izvanraspravno vijeće također mora odlučiti koliko će Perković provesti u zatvoru jer u Hrvatskoj ne postoji kazna doživotnog zatvora, a Nobilo je ranije kazao kako kazna ne može biti veća od 15 godina. Osim Pekovića, Hrvatskoj bi trebao biti izručen i Zdravko Mustač.

Bivši jugoslavenski, ali i hrvatski obavještajci Perković i Mustač u siječnju bi mogli biti dovedeni na odsluženje kazne u Hrvatsku, ocjenjuje Nobilo. Nakon što dođu u Hrvatsku Perković i Mustač isprva će biti smješteni u zagrebačkom Remetincu, a nakon procjene će biti raspoređeni u neku od kaznionica.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!