Novosti / Hrvatska

Primjeri iz Daruvara

Je li ovo novi hrvatski rekorder? Tajnik HDZ-a, njegova žena, sestra i šogor rade za grad

Je li ovo novi hrvatski rekorder? Tajnik HDZ-a, njegova žena, sestra i šogor rade za grad
Facebook

"Posla u Daruvaru ima za sve, a zapošljavanje se ne provodi po političkom, rodbinskom ili bilo kojem drugom ključu", kaže gradonačelnik Daruvara

Nakon što je u Daruvaru HDZ preuzeo vlast 2017. godine, Daruvarčani su počeli primjećivati da su se stvari u životu počele mijenjati za tajnika daruvarskog HDZ-a Borisa Peranovića, ali i za članove njegove obitelji.

Vrlo brzo nakon što je u lipnju prošle godine konstituirano gradsko vijeće, a Peranović postao njegov član i gradonačelnikov bliski suradnik, posao u daruvarskom Centru za odgoj i obrazovanje “Rudolf Steiner” pronašla je Peranovićeva sestra, a otprilike godinu dana otkad je gradsku vlast u Daruvaru izborila “nova ekipa”, posao je u lokalnom komunalnom poduzeću Darkom, na pola radnog vremena, pronašla i njegova supruga Vesna, piše Jutarnji list.

Poklopilo se nakon izbora da je odvjetnički ured u Daruvaru otvorio i njegov šogor, odvjetnik Damir Žulj te je brzo nakon toga bio angažiran na nekoliko poslova za Grad Daruvar, ali i komunalno poduzeće Darkom, a od listopada ove godine novo radno mjesto pronaći će i sam Boris Peranović.

Nakon obnašanja posla tajnika u dječjem vrtiću “Vladimir Nazor” u Daruvaru, Peranović je početkom listopada novi posao pronašao na mjestu višeg stručnog suradnika u Upravnom odjelu za opće, pravne, imovinsko-pravne poslove i društvene djelatnosti grada Daruvara.

Nakon dolaska na novo radno mjesto, Peranović će status gradskog vijećnika staviti u mirovanje jer je riječ o nespojivoj dužnosti, ali će nastaviti obnašati neke druge političke funkcije, kao što je ona tajnika daruvarskog HDZ-a, predsjednika Upravnog vijeća Razvojne agencije Daruvar te člana Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Ljudevite pl. Janković.

"Članovi moje obitelji jesu zaposleni, ali ja ni na koji način nisam utjecao na njihovo zapošljavanje u javnim ili gradskim institucijama. Takve tvrdnje dolaze kao posljedica pokušaja udara sportsko-kriminalnog miljea, nezadovoljnog novom politikom grada Daruvara i njegovim novim čelništvom koje ima nultu toleranciju na kriminal", - izjavio je za Jutarnji list Boris Peranović.

Potvrdio je kako je prije otprilike pola godine njegova supruga doista na pola radnog vremena zaposlena kao tajnica direktorice gradskog poduzeća Darkom, i to na privremenom radnom mjestu, kao zamjena za djelatnicu koja je otišla na porodiljni dopust.

Sestra je u daruvarski Centar za odgoj i obrazovanje “Rudolf Steiner” stigla nakon što je Peranović postao gradski vijećnik, no navodno na vlastiti zahtjev, odnosno premještajem iz popravnog doma u Osijeku, gdje je prije radila godinama.

Odvjetnik i Peranovićev šogor Damir Žulj, tvrdi se, odvjetnički je ured u Daruvaru registrirao tek prije nekoliko mjeseci, dakle nakon što je Hrvatska demokratska zajednica, kojoj je Peranović tajnik, preuzela vlast pa je onda i logično da eventualne poslove za Grad Daruvar nije ni mogao obavljati u mandatima prošlih vlasti.

"Posla u Daruvaru ima za sve, a zapošljavanje se ne provodi po političkom, rodbinskom ili bilo kojem drugom ključu, o čemu najbolje svjedoči činjenica da dolaskom nove vlasti nije smijenjen niti otpušten niti jedan direktor ili zaposlenik koji bi pripadao nekoj drugoj političkoj opciji", izjavio je gradonačelnik Darko Lneniček.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!