Novosti / Hrvatska

Ekskluzivno

Snimka uhićenja! Pao mozak operacije švercanja migranata, planove je kovao iz stana na Trešnjevci

Jutros ga je u gotovo strogom centru Zagreba privela policija u civilu

Cijeli dan po Zagrebu i okolici traju uhićenja u sklopu velike akcije oko šverca migranata! Uhićeno je nekoliko osoba, ali i sam šef ilegalne operacije. 20 - godišnji Pakistanac plan je kovao i organizaciju vodio iz stana na zagrebačkoj Trešnjevci. 

Bio je, po sumnjama USKOK- a i policije, mozak cijele operacije. Jutros ga je u gotovo strogom centru Zagreba privela policija u civilu. 

Privedeno više osoba

Šverc migranata organizirao je navodno iz svog stana. A za njega je vozilo nekoliko vozača koji su također privedeni. Odvjetnik jednog od njih bez puno informacija.  

20 - godišnji Pakistanac luksuznim se životom hvalio i na društvenim mrežama. Nosio je skupocjene satove, vozio luksuzne automobile. Stavljao slike pakistanske obavještajne službe, a obijesnu vožnju često snimao, time se i hvalio.

Policija i USKOK sumnjaju da je za svakog prebačenog migranta zaradio više stotina eura. Pakistanski konzulat u Hrvatskoj o uhićenju svog državljanina u Zagrebu poručuje kako nema informacija.

"Pakistansko veleposlanstvo koje je smješteno u Sarajevu nema tih informacija. Kontaktirati ćemo hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova za više informacija". poručuju iz konzulata Islamske Republike Pakistana.

Ove godine 544 kaznena djela krijumčarenja

Uhićenje Pakistanca i njegove mreže nije prvo u Hrvatskoj. Samo ove godine otkriveno je 544 kaznena djela krijumčarenja te 547 počinitelja. Upravo zbog tih dobrih brojki, danas je stigla pohvala i iz Brisela.

"Iako smo mi do sada dobivali pohvale od strane naših partnera iz drugih država članica, danas je prvi put javno Hrvatskoj izdano priznanje za sve ono što čini na vanjskoj granici Europske unije", poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Nakon ispitivanja uhićenika u USKOK-u, sud će odlučiti tko će iza rešetaka.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!