Ostani doma
Novosti / Hrvatska

VAL REAKCIJA

Pokret učitelja #ijasamfranjo: 'Učenik me naguravao i histerično vikao: 'Marš u p.m., jedi g..."

Pokret učitelja #ijasamfranjo: 'Učenik me naguravao i histerično vikao: 'Marš u p.m., jedi g...
Facebook/Screenshot

Ne stišavaju se reakcije na vijest o profesoru koji je istukao dvojicu svojih učenika

Iza vrata Tehničke škole u Čakovcu nastavljeno je policijsko ispitivanje, Među ispitanima je i profesor, a iskaz policiji dat će i svi učenici razreda u kojem je tijekom školskog sata došlo do izbacivanja, pljuvanja, guranja i udaranja. 

Profesor u srednjoj Tehničkoj školi u Čakovcu Franjo Dragičević istukao je dvojicu učenika nakon što su ga napali kredom. Do mirovine mu nedostaje još godina dana, a za RTL je opetovao da bi svoj postupak ponovio jer sustav ni njemu, niti kolegama ne pruža zaštitu od učeničkog nasilja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Putem društvenih mreža, pod oznakom #ijasamfranjo profesori su počeli masovno dijeliti svoja iskustva i izražavati podršku profesoru Dragičeviću.

"Kada sam kupila nove zimske gume učenik 8. razreda mi je prijetio da će ih izbušiti... (Kako se usuđujem kupovati tako dobre gume? - Bio je njegov odgovor) Na svu sreću, gume mi nije izbušio nego mi je izgrebao auto ključem s obje strane vrata...", napisala je jedna profesorica.

učitelji

"Učenik me gađao zapaljenim papirićima. Otišla sam pedagoginji i rekla da ću o tome govoriti na Razrednom vijeću. Rekla mi je da to ne činim jer to znači da nisam za nastavnika", napisala je jedna nastavnica.

"Učenik mi je držao ruke na leđima dok su ostali kopali po mom osobnom računalu", stoji u jednom komentaru.

"Učenik me naguravao i histerično vikao: "Marš u p.m., jedi g...", kada sam ga pokušala odvesti psihologinji", napisala je još jedna učiteljica.

"Učenik mi je držao ruke na leđima dok su ostali kopali po mom osobnom računalo", stoji u jednom profesorskom iskustvu.

"Učenik mi je stavio nož na vrat uz prijetnje ubojstvom", kaže jedan učitelj.

"Učenik mi je na hodniku podmetnuo nogu", stoji u još jednoj objavi.

""Učenik 8. razreda tijekom sata masira si međunožje i lascivno paluca jezikom kolegicama oko sebe. Nisam prijavila stručnoj službi jer znam da bi rekle kako ja nemam autoriteta", stoji u iskustvu druge učiteljice.

"Učenik osmog razreda se svaki sat penjao na stol, skidao hlače i vikao 'Hoćeš da ga izvadim? Da vidiš što je piton'", jedno je od svjedočanstava.

""Učenik je naglas komentirao da ga zanima ako sam i dolje crvene boje. Ravnatelju je to bilo smiješno", podijelila je na društvenim mrežama još jedna profesorica. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!