Novosti / Hrvatska

Mišljenje premijera

Andrej Plenković: 'Marić neće otići iz Vlade'

Andrej Plenković: 'Marić neće otići iz Vlade'
Jurica Galoic/PIXSELL

Premijer je odgovarao na pitanja novinara nakon Izbornog sabora mladeži HDZ-a

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu da ministar financija Zdravko Marić neće otići iz Vlade.

"Nema odlaska",  rekao je Plenković novinarima nakon Izbornog sabora mladeži HDZ-a upitan je li razgovarao s Marićem oko njegova navodnog odlaska iz Vlade prije kraja mandata, što spominju pojedini mediji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Premijer je, upitan o kritikama predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca vezano uz uhićenja u Vukovaru da se provodi rafinirano etničko čišćenje i sl., rekao da nije slušao tu konferenciju za novinare poručivši kako se sadašnja vlast ni u kom trenutku niti na koji način ne miješa u rad policije niti u rad DORH-a.

Istaknuo je kako "nema nevidljive političke ruke" koje na taj proces utječu.

Na pitanje o izborima za Europski parlament, predsjednik HDZ-a rekao je da će na njih stranka samostalno ići "gotovo sigurno" te očekuju najmanje pet mandata. "Uvjerljivo ćemo pobijediti na tim izborima", ocijenio je.

Vezano uz nabavu izraelskih F-16 aviona, Plenković je ponovio da je sve što je Hrvatska u tom procesu napravila bilo sustavno, temeljito i detaljno, a da otvorena pitanja, ako između njih postoje, moraju riješiti Izrael i SAD.  

Potvrdio da je jutros posjetio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u bolnici, rekavši kako se Bandić osjeća dobro te smatra da će se brzo oporaviti.

Plenković je opovrgnuo Jutarnji list da je bilo pritisaka na pojedine moguće kandidate za funkcije u Mladeži HDZ-a.

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!