Novosti / Hrvatska

analiziraju podatke

Na slučaj profesora Dragičevića napokon reagiralo ministarstvo: Pokreće se akcijski plan

Na slučaj profesora Dragičevića napokon reagiralo ministarstvo: Pokreće se akcijski plan
Facebook/Screenshot

Stipić smatra kako bi se otkazom profesoru učenicima poslala poruka da mogu nekažnjeno raditi što požele

Nakon incidenta o kojemu bruji cijela hrvatska javnost, a u kojem je profesor strojarstva Franjo Dragičević fizički nasrnuo na dvojicu učenika, napokon je odlučilo reagirati i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Tako su poručili kako su situaciju shvatili ozbiljno te da analiziraju podatke kako bi u što kraćem roku pokrenuli novi akcijski plan za suzbijanje nasilja uz postojeće programe prevencije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Situacija je shvaćena izuzetno ozbiljno. S planom aktivnosti izlazimo uskoro van. Razmatra se i opcija uvrštavanja zaposlenika u školama među službene osobe", poručili su iz MZO-a za Jutarnji list. Za takvu opciju potrebna je međuresorna suradnja, kao i izmjene postojećih propisa.

Zbog neprimjerenog postupka profesor Franjo Dragičević, koji je gotovo pred mirovinu, ipak bi mogao dobiti otkaz. U sindikatu kažu kako na to neće šutjeti.

"Ako kolega Franjo Dragičević dobije otkaz, naš sindikat sigurno neće sjediti prekriženih ruku, nego će odgovoriti prosvjedom ili nekom drugom akcijom", kazao je Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod čiji je Dragičević član.

Stipić smatra kako bi se otkazom profesoru učenicima poslala poruka da mogu nekažnjeno raditi što požele.

"Naravno, nitko ne odobrava profesorsku primjenu nasilja, no kolega Dragičević ima 64 godine, a 32 godine radi u školi. Miran je čovjek, nije imao ekscesa", rekao je Stipić dodajući kako je sada osluka na ravnatelju Tehničke škole Čakovec i da je očekuju u ponedjeljak. "O njegovoj odluci ovisi što će naš sindikat poduzeti. Pažljivo pratimo i analiziramo situaciju, a zasad se opcija štrajka čini najmanje vjerojatnom jer organizacija štrajka traži vrijeme i proceduru", naglasio je Stipić.

VEZANE VIJESTI:

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!