Novosti / Hrvatska

Najavljen prosvjed

Neće dobiti otkaz: Čakovečki profesor, koji je istukao dvojicu učenika, mirovinu će dočekati u školi?

Neće dobiti otkaz: Čakovečki profesor, koji je istukao dvojicu učenika, mirovinu će dočekati u školi?
PIXSELL, arhiva/Vijesti.hr

Navodno postoje olakotne okolnosti koje profesoru Franji Dragičeviću idu u korist

Kako neslužbeno doznajemo, profesor Tehničke škole Čakovec, koji je istukao dvojicu učenika, neće biti sankcioniran mjerom otkaza. 

Navodno postoje olakotne okolnosti koje profesoru Franji Dragičeviću idu u korist. Profesoru koji je nedavno napunio 64 godine, ovo je prvi incident u 37 godina profesorskog staža, a kako doznajemo, više je puta u posljednjih nekoliko mjeseci upozoravao nedležne na situacije s kojima se susreće prilikom školskog sata. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, doznajemo, kako će inspekcije predložiti ravnatelju Tehničke škole Čakovec da sam odluči o sudbini profesora Dragičevića, a s obzirom na to da je, kako doznajemo, ravnatelj na strani profesora Dragičevića, čini se kako bi profesor mirovinu, do koje mu treba još godinu dana, ipak mogao dočekati u školi

"Još se uvijek čeka službena odluka. Ja sam sa načisto, no treba pričekati nalaz policije koji će pokazati zahtjeva li ovaj slučaj mjeru otkaza profesoru ", kazao nam je ravnatelj Tehnička škole u Čakovcu Dražen Blažeka

Iz PU međimurske su na naš upit odgovorili kako ne mogu govoriti o detaljima istrage vezane uz ovaj slučaj s obzirom da je riječ o maloljetnim osobama. 

"O svemu ćemo putem odgovarajućeg izvješća izvijestiti općinsko državno odvjetništvo za mladež u Čakovcu", navode u policiji. 

O slučaju iz Čakovca u 13 sati izjavu će dati i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. 

Bez obzira na ishod školski sindikat Preporod, portal za učitelje i nastavnike nastavnici.org i članovi Facebook grupe Školska zbornica koja okuplja učitelje, nastavnike, stručne suradnike i ostale članove prosvjetne zajednice, organiziraju prosvjed. 

Prosvjed pod nazivom „Za sigurne škole“ bi trebao biti održan u Zagrebu u subotu 15. prosinca oko podneva.

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!